Volonterski kuhari u Nigeru.

Niger

Marijini obroci dopiru do 204 djece svakog školskog dana u Nigeru.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Nigeru

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Niger se trenutno nalazi na 189. mjestu od 191 države i teritorija, a jedna je od najsiromašnijih i najugroženijih zemalja na svijetu. Procjenjuje se da 17,5 milijuna ljudi nema dovoljno hrane, a gotovo polovica sve djece (48,5 %) mlađe od pet godina pati od kronične pothranjenosti. Svjetska banka procjenjuje da 50,63 % stanovništva Nigera živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 USD dnevno).

Niger je jedna od najvećih država u zapadnoj Africi bez izlaza na more, a ime je dobila po rijeci Niger. Preko 80 % njezinog područja nalazi se u pustinji Sahara, što je čini jednom od najtoplijih nacija na svijetu.

Gospodarstvo Nigera temelji se na prirodnoj poljoprivredi i izvozu sirovina. Glavni izvoz zemlje uključuje sjemenke uljarica, mineralna goriva i kemikalije. Kratka kišna sezona u Nigeru i njegovo brzo rastuće stanovništvo samo su neki od čimbenika koji pokreću nesigurnost hrane.

Procjenjuje se da u Nigeru 1,8 milijuna djece ne ide u školu. Očajna djeca pribjegavaju krađi hrane zbog čega ih se šalje u pretrpane pritvorske centre gdje provode duga razdoblja čekajući suđenje. Mnoga od ove djece nikada nisu ni kročila u učionicu.

Naš program provodi naš partner, Grandir Dignement, i podržava izuzetno ranjivu djecu u pritvorima. Vrlo mali broj njih je osuđen za bilo koji zločin, a mnogi još uvijek čekaju suđenje za manje prijestupe, poput krađe hrane. Većina djece u dobi između 13 i 18 godina ili je napustila školu ili nikada nije kročila u učionicu.

Marijini obroci u Nigeru

Marijini obroci poslužuju obroke u Nigeru od 2020. godine.

U suradnji s pouzdanim partnerom, tvrtkom Grandir Dignement, poslužujemo prijeko potrebne obroke za 204 djece u pet pritvorskih centara za mlade u Nigeru. U centrima nema stabilne opskrbe hranom i Marijini obroci su spas. Obroci se poslužuju djeci koja sudjeluju u zatvorskim obrazovnim programima, nudeći im vitalnu prehranu i priliku za učenje.

Kada smo počeli djelovati u Nigeru?

Marijini obroci poslužuju obroke za ranjivu djecu u pritvorskim centrima za mlade u Nigeru od 2020. godine.

Do koliko djece u Nigeru dopiremo?

Trenutno poslužujemo obroke za 204 djece u pet pritvorskih centara za mlade.

Kakav obrok osiguravamo?

Tipičan obrok sastoji se od riže i povrća s grahom ili mesom.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Naši se obroci poslužuju u pet pritvorskih centara: jedan u glavnom gradu, Niameyu, jedan u Dossu i u tri centra u središnjem južnom Nigeru (u gradovima Maradi, Zinder i Tahoua).

Koji je glavni grad Nigera?

Glavni grad Nigera je Niamej.

Koji jezik(ci) se upotrebljava u Nigeru?

Francuski je službeni jezik u Nigeru, ali hausa se najviše govori.

Koliki je broj stanovnika Nigera?

Niger ima 26.038.328 stanovnika.

Koja se valuta koristi u Nigeru?

Zapadnoafrički CFA franak (XOF).