Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Volonterski kuhari u Nigeru.

Niger

Marijini obroci dopiru do više od 200 djece svakog školskog dana u Nigeru.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Nigeru

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Niger se trenutno nalazi na 189. mjestu od 191 države i teritorija, a jedna je od najsiromašnijih i najugroženijih zemalja na svijetu. Procjenjuje se da 17,5 milijuna ljudi nema dovoljno hrane, a gotovo polovica sve djece (48,5 %) mlađe od pet godina pati od kronične pothranjenosti. Svjetska banka procjenjuje da 50,63 % stanovništva Nigera živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 USD dnevno).

Niger je jedna od najvećih država u zapadnoj Africi bez izlaza na more, a ime je dobila po rijeci Niger. Preko 80 % njezinog područja nalazi se u pustinji Sahara, što je čini jednom od najtoplijih nacija na svijetu.

Gospodarstvo Nigera temelji se na prirodnoj poljoprivredi i izvozu sirovina. Glavni izvoz zemlje uključuje sjemenke uljarica, mineralna goriva i kemikalije. Kratka kišna sezona u Nigeru i njegovo brzo rastuće stanovništvo samo su neki od čimbenika koji pokreću nesigurnost hrane.

Procjenjuje se da u Nigeru 1,8 milijuna djece ne ide u školu. Očajna djeca pribjegavaju krađi hrane zbog čega ih se šalje u pretrpane pritvorske centre gdje provode duga razdoblja čekajući suđenje. Mnoga od ove djece nikada nisu ni kročila u učionicu.

Naš program provodi naš partner, Grandir Dignement, i podržava izuzetno ranjivu djecu u pritvorima. Vrlo mali broj njih je osuđen za bilo koji zločin, a mnogi još uvijek čekaju suđenje za manje prijestupe, poput krađe hrane. Većina djece u dobi između 13 i 18 godina ili je napustila školu ili nikada nije kročila u učionicu.

Marijini obroci u Nigeru

Marijini obroci poslužuju obroke u Nigeru od 2020. godine.

U suradnji s pouzdanim partnerom, tvrtkom Grandir Dignement, poslužujemo prijeko potrebne obroke za više od 200 djece u pet pritvorskih centara za mlade u Nigeru. U centrima nema stabilne opskrbe hranom i Marijini obroci su spas. Obroci se poslužuju djeci koja sudjeluju u zatvorskim obrazovnim programima, nudeći im vitalnu prehranu i priliku za učenje.

Kada smo počeli djelovati u Nigeru?

Marijini obroci poslužuju obroke za ranjivu djecu u pritvorskim centrima za mlade u Nigeru od 2020. godine.

Do koliko djece u Nigeru dopiremo?

Trenutno poslužujemo obroke za više od 200 djece u pet pritvorskih centara za mlade.

Kakav obrok osiguravamo?

Tipičan obrok sastoji se od riže i povrća s grahom ili mesom.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Naši se obroci poslužuju u pet pritvorskih centara: jedan u glavnom gradu, Niameyu, jedan u Dossu i u tri centra u središnjem južnom Nigeru (u gradovima Maradi, Zinder i Tahoua).

Koji je glavni grad Nigera?

Glavni grad Nigera je Niamej.

Koji jezik(ci) se upotrebljava u Nigeru?

Francuski je službeni jezik u Nigeru, ali hausa se najviše govori.

Koliki je broj stanovnika Nigera?

Niger ima 26 696 000 stanovnika.

Koja se valuta koristi u Nigeru?

Zapadnoafrički CFA franak (XOF).