Djeca u školi u Beninu.

Benin

Osiguravanje dnevnih školskih obroka koji mijenjaju život djeci u nekim od najsiromašnijih zajednica u Beninu.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Beninu

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Benin se trenutno nalazi na 166. mjestu od 191 države i teritorija.

Nesigurnost hrane, niski prihodi, pothranjenost i nejednakost spolova samo su neki od ključnih izazova s kojima se suočavaju osiromašeni ljudi u Beninu. Gotovo 20% stanovništva trenutno živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 dolara dnevno). Procjenjuje se da u Beninu 60 178 djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu. Gotovo dvije trećine stanovništva ne zna čitati i pisati.

Službeni jezik u Beninu je francuski, ali se govori više od 50 autohtonih jezika. Većina stanovništva živi na južnoj obali Beninskog zaljeva, dijela Gvinejskog zaljeva. Benin graniči s Togom na zapadu, Nigerijom na istoku, Burkinom Faso na sjeverozapadu i Nigerom na sjeveroistoku.

Djeca u školi u Beninu.

Marijini obroci u Beninu

Marijini obroci poslužuju školske obroke u Beninu od 2011., blisko surađujući s Marijinim sestrama čudotvorne medaljice. Pružamo hranjive obroke djeci koja žive u izrazito siromašnim zajednicama u pet škola diljem zemlje. Svih pet škola nalazi se u zajednicama koje su pogođene nedostatkom hrane i glađu. Jedna od škola nalazi se u Hondjiju, smještenom sjeverozapadno od glavnog grada Porto-Novo i podupire ranjivu djecu, od kojih su mnoga kritično bolesna ili su napuštena.

Ostale škole su u naselju Birou, na sjeveroistoku Benina; naselju Adido, blizu Savéina u središnjem Beninu te u naseljima Hozinu i Akpadanouu, koji su područja na jugu zemlje. Naš partner izvještava da mnoga djeca koja pohađaju ove škole dobivaju malo hrane kod kuće.

Osiguravamo obroke za 3 500 djece svakog školskog dana.

Kada smo započeli svoje djelovanje u Beninu?

Marijini obroci od 2011. godine poslužuju školske obroke u Beninu.

Koliko djece hranimo u Beninu?

Trenutno hranimo 3 500 djece u pet škola.

Kakve obroke osiguravamo?

Tipičan školski obrok sastoji se od kukuruza s govedinom ili ribom ili riže s grahom, poslužene s povrćem i ponekad jajima.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Naš program djeluje u Hondjiu (južni Benin), Biru (sjeveroistočni Benin), Adidu (središnji Benin) te Hozinu i Akpadanou (južni Benin).

Koji je glavni grad Benina?

Glavni grad Benina je Porto-Novo.

Koji jezik(ci) se govori(e) u Beninu?

Službeni jezik Benina je francuski. Najrašireniji autohtoni jezik u Beninu je fon.

Koja se valuta koristi u Beninu?

Zapadnoafrički CFA franak (XOF)

Koliki je broj stanovnika u Beninu?

Broj stanovnika u Beninu je 12 726 528.