Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Naši ljudi

Djeca se okupljaju zajedno u školi.

Naši ljudi

Hrvatski odbor

Zeljka

Dr. Željka Markić (članica Odbora)

Željka je liječnica koja živi i radi u Zagrebu. Također je osnivačica i vlasnica obiteljske tvrtke koja se bavi kliničkim ispitivanjima i prevođenjem.

Prvi put je upoznala našeg osnivača Magnusa tijekom rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj dok je volontirala za organizaciju koja je distribuirala doniranu pomoć. Tijekom užasnog rata, Željka je bila dirnuta velikodušnošću stranaca i porukom solidarnosti koja je dolazila s pomoći doniranom iz inozemstva. Čim je bila u mogućnosti pomagati potrebitima, s grupom prijatelja osnovala je Marijine obroke u Hrvatskoj da bi potaknula podršku u svojoj domovini.

Željka je već dugo uključena u problematiku ljudskih prava. Smatra da ju je život u totalitarnom komunističkom režimu naučio vrijednu lekciju da je mir zasnovan na pravednosti. Sviđa joj se što Marijini obroci pojedincima daju mogućnost da podijele malo od onoga što imaju kako bi gladnoj djeci dali mogućnost da uče i napreduju.

Najdraži joj je aspekt našeg rada što naši programi školske prehrane potiču uključivanje zajednice i često se cijele obitelji prijavljuju da pomognu. Udana je za urologa Tihomira Markića i ima četiri sina.

Renata Planinić slika profila

Renata Planinić (Predsjednica Odbora)

Renata Planinić jedna je od osnivačica Marijinih obroka Hrvatska 2009. godine.

Radila je kao prevoditeljica i profesorica engleskog i francuskog jezika. Marijini obroci privukli su je spajanjem prehrane gladne djece sa školom, što je ključno u ostvarivanju djetetovog potencijala, te uključivanjem cijele lokalne zajednice u projekt, što sve skupa čini projekt aktivnim i donosi bolju budućnost djeci i njihovim obiteljima u ostvarivanju cilja da se obrazuju te budu graditelji svoje uže, a potom i šire zajednice.  

Renata živi u Zagrebu sa svojim suprugom Krešimirom i odraslom kćeri.

Članica je Upravnog odbora te volontira na raznim projektima Marijinih obroka Hrvatske.

Ana Peričić slika profila

Ana Peričić (članica Odbora)

Od samog osnutka Marijinih obroka u Hrvatskoj volontira na lokalnim projektima prikupljanja sredstava, komunikaciji s podupirateljima i održavanju web stranice.

Živi u Zagrebu i radi kao prevoditeljica, a prije toga je nekoliko godina radila kao profesorica u srednjoj školi.

Članica je Upravnog odbora te volontira na raznim projektima Marijinih obroka Hrvatske.

Dunja Šobak slika profila

Dunja Šobak (članica Odbora)

Dunja ima preko 10 godina iskustva kao samostalni knjigovođa i ima svoju tvrtku od 2009. godine.

Kad je pokretala svoju tvrtku, također se priključila Marijinim obrocima kao volonterka.

Dunja se sad brine o svim računovodstvenim poslovima Marijinih obroka Hrvatska i članica je našeg odbora.

Živi sa svojim suprugom Draženom i njihovim sinom Markom u Zagrebu.

Krešimir Ćurlin slika profila

Krešimir Ćurlin (član Odbora)

Njegova 25-godišnja karijera uključivala je međunarodnu trgovinu, poslovno savjetovanje i bankarstvo. Obrazovao se u Hrvatskoj, Njemačkoj i SAD-u. Trenutno radi za vodeću banku u Hrvatskoj, gdje je do sada imao rukovodne uloge u području Planiranja i kontrolinga, Financija i Organizacije.

Krešimir je dvaput bio imenovan članom nadzornog odbora banaka u regiji JI Europe. Također je bio u više mandata član i potpredsjednik nadzornog odbora jedne od vodećih hrvatskih tvrtki za upravljanje investicijskim fondovima.

Pored različitih projekata za prikupljanje sredstava u kojima je sudjelovao, Krešimir je obišao i školske kuhinje u Beninu koje se financiraju hrvatskim donacijama.

Živi sa svojom suprugom Marijom i njihovo dvoje djece školske dobi u Zagrebu.

Tihomir

Dr. Tihomir Markić (član Odbora)

Dr Tihomir Markić je urolog s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom.

Jedan je od suosnivača Marijinih obroka Hrvatska za koje i danas volontira.

Tihomir živi u Zagrebu sa svojom suprugom Željkom i njihova četiri sina.

Vedrana Kevrić slika profila

Vedrana Kevrić (članica Odbora)

​Vedrana Kevrić diplomirana je ekonomistica iz Zadra sa višegodišnjim iskustvom u struci. Živi i radi u Zadru. Marijinim obrocima pridružila se sa zadarskim volonterima 2012. godine. Udana je i majka dvoje djece.

Zrinka Prica slika profila

Zrinka Prica (članica Odbora)

Zrinka je diplomirana ekonomistica i živi u Zagrebu. Za Marijine obroke počela je volontirati 2013. godine, a njezino dosadašnje najveće životno postignuće, kako sama kaže, je volontiranje u školi u Quitou u Ekvadoru gdje se nalazi i školska kuhinja Marijinih obroka. 

Tamo je djecu podučavala matematiku i engleski jezik. Voli putovati, a slobodno vrijeme provodi učeći strane jezike, slušajući glazbu i čitajući knjige.​ Zrinka je udana i majka je dvoje djece.

Ana-Marija Biršić Glibo slika profila

Ana-Marija Biršić Glibo (članica Odbora)

Ana-Marija volontira za Marijne obroke od 2012. godine. Radi kao vjeroučiteljica u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi, gdje vodi Podružnicu volontera i  Info centar Marijinih obroka Požega. Od kada je prvi puta čula za Marijine obroke, osim samog imena Marijinog kojeg nose, uvijek je iznova oduševljava i vodi ta jednostavna ideja i nevjerojatna pristupačna mogućnost kojom se može kronično izgladnjelom djetetu omogućiti obrok, školovanje  i pružiti nadu u sigurniju budućnost. U studenom 2022. bila je u posjetu školskim kuhinjama u Beninu gdje Marijini obroci pružaju djeci jedan obrok dnevno. Kao vjeroučiteljica s dugogodišnjim iskustvom aktivno sudjeluje u životu i djelovanju Požeške biskupije i svoje Župe. Živi s obitelji, suprugom Jozom i trojicom sinova, Franjom, Filipom i Lukom.

Katarina Zarinkijević slika profila

Katarina Zarinkijević

Katarina vrši službu predsjednice Marijinih obroka Hrvatska

Katarina je najbolji primjer kako sjeme Marijinih obroka u ljudima, ako je njegovano, prerasta u plod koji ne prestaje davati. Volonterka je to koja nesebično daje svoje vrijeme i nepresušan je izvor dobrih ideja koje rezultiraju zbrinjavanjem zavidnog broja gladne djece školskim obrocima. Katarina je prije svega dobra prijateljica, osoba na koju se beskompromisno možete osloniti i imati vjere da vas nikada neće iznevjeriti. Već gotovo cijelo desetljeće Katarina se ne umara činiti dobra djela i širiti priču Marijinih obroka gdje god stigne - od Vukovara do Francuske!

Katarina živi u Zagrebu i radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću, a kada ide u posjet svom rodnom Vukovaru najviše voli provoditi vrijeme sa svojim nećacima. Slobodno vrijeme, osim volontirajući za Marijine obroke, provodi u druženju s prijateljima, čitajući knjige ili u prirodi. Uz to što voli konje, more i djela J.R.R. Tolkiena, zanima ju puno stvari pa uvijek rado prihvati izazov učenja neke nove vještine.

Marijine obroke zavoljela je na prvu jer je shvatila koliko je malo potrebno da se jednom djetetu potpuno promijeni život i jako ju raduje svako povećanje broja djece koja su uključena u naše programe prehrane.

Upoznajte osnivača

Trenutno poslužujemo obroke koji mijenjaju život za 2.429.182 djece na njihovim mjestu obrazovanja svakog školskog dana.

Diljem svijeta 67 milijuna djece osnovnoškolske dobi još uvijek ne pohađa školu. Čak i za one koji pohađaju školu, glad je jedna od najvećih prepreka koncentraciji i učenju.