Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Utjecaj našeg rada

Djevojčica u Zambiji se koncentrira tijekom nastave.

Utjecaj našeg rada

Kuhinja je bitna jer osigurava stabilnost u školama, jer učenici mogu računati na topli obrok. To im daje mir.”
Lindor Mackenson nadzornik školske prehrane, Haiti

Naš utjecaj kroz godine

Naš izvještaj o petogodišnjem utjecaju promatrao je naše najveće programe školske prehrane u državama Malaviju i Zambiji. Tijekom projekta, razgovarali smo sa niz djece, učitelja, kućanstava i volontera kako bismo u potpunosti razumjeli opseg našeg rada. Ishodi studije (mnogi od kojih nisu iznenađujući) zaključuju da naša misija, osigurati dnevni obrok na mjestu obrazovanja, ima stvarne i značajne učinke na djecu u smislu smanjenja gladi i povećanja razine energije, dobrobiti, pristupa obrazovanju, angažmana i napretka u obrazovanju te podrške zajednice.

Iako će naš fokus uvijek biti usmjeren k djeci koju poslužujemo, utjecaj našeg rada na zajednice također je značajan, a velikodušnost i predanost naših volontera i lokalnih zajednica je važna za naš pristup školskoj prehrani.

Ova potvrda, da naš rad mijenja živote siromašne djece i zajednica na bolje, pokazuje da se naša vizija ostvaruje i da naši napori da dopremo do sljedećeg djeteta nikada neće prestati.

Obavezni smo minimalno 93% donacija uputiti za programe prehrane što već godinama uspješno i činimo. Detaljno financijsko izvješće Marijinih obroka Hrvatska, možete pogledati klikom na gumb ispod. Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Perfectus revizija koja nam je napravila izvješće.

Sljedeće dijete

Naš prvi prioritet, kao i uvijek, je održati obećanje djeci koja su već u našem programu, ali također moramo nastojati doseći sljedeće gladno dijete koje čeka.

Naš strateški plan za 2021. - 2023. (Sljedeće dijete) ima tri strateška cilja: nahraniti više djece na mjestu obrazovanja i pomoći onima koji pate od posljedica krajnjeg siromaštva u najsiromašnijim zajednicama svijeta; proširiti globalni pokret i omogućiti većem broju ljudi da ponude svoj novac, dobra, vještine, vrijeme ili molitvu za napredovanje rada Marijinih obroka;  ojačati organizaciju i globalnu mrežu Marijinih obroka u daljnjem ostvarivanju vizije, misije i vrijednosti.

Težimo biti u mogućnosti posluživati obrok za tri milijuna djece svakog školskog dana do kraja 2023. godine.

To je izrazito ambiciozan plan, ali vjerujemo da je moguće ostvariti ga.

Naša priča o utjecaju - sažetak ishoda

  • Dijete koje ima dovoljno energije za prisustvovanje nastavi i koncentraciju može postići nešto nevjerojatno.
  • Programi školske prehrane široko su priznati kao učinkovit i ekonomičan način za borbu protiv siromaštva jer rješavaju neposrednu potrebu gladne djece i doprinose dugoročnom razvoju njihovih zajednica.
  • Naši ishodi pokazuju da Marijini obroci u prvoj godini programa smanjuju razinu gladi kod dječaka i djevojčica, a utjecaj se održava tijekom vremena.
  • Kod djece u Malaviju koja su u programima prehrane vjerovatnost da nikad ne osjete glad u školi je 29 puta manja u odnosu na djecu koja ne dobivaju naše obroke, dok djeca u programima u Zambiji također imaju šest puta manju vjerojatnost da će ikada osjetiti glad u školi od onih koji ne dobivaju obroke.
  • Razina energije kod djece također se povećala nakon samo jedne godine našeg programa prehrane, gotovo 100% djece u Malaviju i Zambiji imaju "nešto energije" ili "puno energije" nakon jela Marijinih obroka.
  • Marijini obroci također pozitivno utječu na prisutnost na nastavi te upise u škole. Zajednice također primjećuju manji broj djece koja ne pohađaju školu nakon što se Marijini obroci uključe u obrazovno okruženje.

 

Želite li saznati više o djelovanju Marijinih obroka na globalnoj razini, pročitajte naš godišnji izvještaj za 2022. godinu.

Hrana mijenja priču

Zajedno možemo napraviti razliku