Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Svijest o prijevari

Iako je većina humanitarnih organizacija vjerodostojna, nažalost neke nisu. Grupa za dobrotvorno financiranje otkrila je kako se svake godine pronevjeri stotine milijuna funti namijenjenih humanitarnim organizacijama. 

Ako sumnjate u vjerodostojnost nekog e-maila, pisma, poruke na društvenoj mreži ili telefonskog poziva osobe koja tvrdi da je iz Marijinih obroka, molimo kontaktirajte nas da provjerite. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.

Savjeti kako izbjeći prijevare humanitarnih organizacija

Na što trebate paziti -

  • Pobrinite se da su sve online donacije upućene preko službene web stranice ili putem odobrenih partnera. Da je stranica sigurna možete provjeriti putem njene https adrese u kojoj bi trebao biti mali znak lokota.
  • Mi vas nećemo kontaktirati osim u slučaju da ste donirali Marijinim obrocima ili ste zatražili da vas kontaktiramo.
  • Svaki e-mail koji šaljemo uključivat će službeni logo, adresu i broj humanitarne organizacije.
  • Provjerite adresu s koje vam stižu e-mailovi. Ako pošiljatelj nema e-mail adresu Marijinih obroka, to bi mogla biti prijevara.
  • Netočni logo ili web stranica koja nije povezana s Marijinim obrocima može ukazivati na prijevaru.
  • Ako zaprimite sumnjiv poziv od nekoga tko tvrdi da Vam se obraća u ime Marijinih obroka, prekinite poziv i odmah nas kontaktirajte.

Ako u vezi bilo čega niste sigurni ili želite provjeriti informacije s nama prije nego donirate, nemojte se ustručavati kontaktirati nas putem telefona, e-maila ili društvenih mreža.

Kako prijaviti prevaru

Ako imate informaciju ili sumnjate da je humanitarna organizacija počinila prijevaru, izuzetno je važno da prijavite incident odgovarajućim agencijama. Koju agenciju trebate kontaktirati ovisi o vrsti prijevare koja se dogodila. Pogledajte upute u nastavku kako biste bolje razumijeli kada i koga zvati.

Policija

Ako ste upoznati s prijevarom povezanom s humanitarnom organizacijom koja uzrokuje nesporedan ili značajan gubitak ili štetu, razmislite o kontaktiranju lokalne policije.

Vaša banka

Ako je prijevara povezana s online bankarstvom, čekovima, vašom debitnom ili kreditnom karticom, ili sumnjate na nepravilne aktivnosti na vlastititom bankovnom računu, trebate odmah kontaktirati svoju banku ili izdavatelja kreditne kartice. Banka će otkazati sve kartice uključene u prijevaru te bi mogla zamrznuti vaše račune dok traje istraga.

Kontaktirajte nas

Ne zaboravite, ako sumnjate u vjerodostojnost nekog e-maila, pisma, poruke na društvenim mrežama ili telefonskog poziva osobe koja tvrdi da je iz Marijinih obroka, javite nam se da provjerite.