Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Škole i vrtići

Djeca prate nastavu sjedeći na kamenju ispred drveta na kojem je ploča

Projekti za djecu i mlade

Mala djela, velika razlika

je međupredmetni resurs za učenje koji učitelji koriste s učenicima. Resurs će podržati ciljeve kurikuluma razvoja vaših učenika kao uspješnih učenika, samouvjerenih pojedinaca, kreativnih, zadovoljnih i odgovornih građana za učinkovitu suradnju i doprinos zajednici.

Radionice su prožete prilikama za učenike da razviju međupredmetne vještine za život, učenje i rad. Aktivnosti će se također povezati s učenjem o Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, pomažući učenicima da razumiju kako pitanja kao što su prava i razvoj utječu na djecu diljem svijeta.

Kolaž fotografija na kojima su djeca ispod kojeg piše Škola+hrana=nada te podaci o Marijinim obrocima

U nastavku možete preuzeti poticajne vizuale, naljepnice za kasice koje ste slobodni koristiti u radu s učenicima i promociji Marijinih obroka. Nadamo se da će vam se svidjeti i biti korisni.  Postoji bezbroj načina na koje vrtići, srednje škole, fakulteti mogu podržati ovu misiju i nahraniti sljedeće gladno dijete.

 

Ako niste uspjeli do sada, molimo vas da prijavite svoju školu za sudjelovanje u projektu putem obrasca klikom na gumb ispod.

 

Hvala vam!

Vašom pomoći dolazimo do nove djece koja čekaju Marijine obroke. 

Kolaž fotografija s natpisom Mala djela velika razlika

Mala djela, velika razlika - vodič za učitelje, mlade lidere

program je za djecu i mlade koji im pomaže da nauče o životima djece diljem svijeta i uvide veliku razliku koju školski obrok čini za mlade ljude koji žive u siromaštvu.

Putem kratkih filmova i priča proputovat ćete različite zemlje i upoznati neke od nevjerojatnih ljudi koji rade zajedno na ostvarenju vizije Marijinih obroka - da svako dijete prima jedan dnevni obrok na mjestu obrazovanja. 

Također ćete čuti priče djece koja primaju Marijine obroke u školi i spoznati da se, iako se često suočavaju s mnogobrojnim preprekama, njihovi životi poboljšavaju obrazovanjem i djelovanjem u zajednici. 

Voljeli bismo da nam se pridružite! 

Natpis Marijini obroci Superjunaci napravi nešto super!

Superjunaci Marijinih obroka 

Učini nešto super! 

Hvala što ste nam se pridružili kako biste naučili više o snazi kaše i kako hrana mijenja životnu priču za djecu u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta.  Nadamo se da će vaša djeca uživati gledajući naš film o super junacima te upoznati Upile i njezine prijatelje u Malaviju.  

Pripremili smo aktivnosti za djecu osnovnoškolske dobi. Međutim, slobodno koristite ove aktivnosti sa stranice Marijinih obroka na koji god način odgovara vama i vašim učenicima. Također, predlažemo načine na koje se možete uključiti u rad Marijinih obroka te tako pomoći donijeti nadu djeci poput Upile i njezinih prijatelja. 

 Ovaj niz zanimljivih resursa za osnovnoškolce uključuje igre, aktivnost "napravi svoju masku superjunaci", listove za bojanje i video koji možete pogledati ovdje

Naslovna stranica knjige Baraka koja je nahranila milijun djece

Baraka koja je nahranila milijun djece

Ovi kratki odlomci iz knjige Baraka koja je nahranila milijun djece koju je napisao naš osnivač, vode djecu iz brežuljaka Škotske u srce Afrike. Paket sadrži pitanja za razmišljanje i raspravu. Ovdje također možete pogledati videozapis koji vas upoznaje s našim osnivačem Magnusom MacFarlane-Barrow i djelovanjem Marijinih obroka.

U svom filmu - Magnus MacFarlane Barrow

Ilustracija djevojčice koja drži šalicu na kojoj piše Food (eng. hrana)

Čudesna Grace

Kroz Gracinu priču istražite kako siromaštvo može spriječiti djecu diljem svijeta da steknu obrazovanje.

Ovaj inspirativan obrazovni paket za osnovnoškolce uključuje radne listove, aktivnosti crtanja i video koji možete pogledati ovdje.

Naslikani dječak i djevojčica koji drže plave šalice, između njih velika plava šalica s nazivom kampanje Napunite šalice za borbu protiv gladi

 

Napunite šalice za borbu protiv gladi

Mnoga djeca koja primaju Marijine obroke svoju šalicu za hranjenje smatraju dragim predmetom. Ovaj komplet pomaže djeci da kućnu šalicu pretvore u šalicu za prikupljanje, zajedno s ukrasnim naljepnicama, kako bi prikupili sredstva i borili se protiv gladi.

Plakat dan kaše

Svjetski dan kaše


Proslavite Svjetski dan kaše 10. listopada i prikupite sredstva za hranjenje gladne djece Marijinim obrocima tako što ćete pripremitik ašu za svoje prijatelje i obitelj.
Preuzmite naš besplatni paket Dan kaše, ispunjen zabavnim aktivnostima, kako biste proslavili dan. Ne zaboravite podijeliti fotografije sa svog Dana kaše ili fotografiju na kojoj uživate u zdjeli kaše, koristeći #kašiniosmijesi na društvenim mrežama, označavajući @marijiniobroci

Korizma s Marijinim obrocima 

Korizma nas potiče na odricanje i dijeljenje s onima koji nemaju ni najosnovnije. Kroz akciju “Za obrok i znanje kroz malo odricanje” zajedno možemo doprijeti do nove djece koja čekaju Marijin obrok.  

Advent s Marijinim obrocima 

Advent s Marijinim obrocima prilika je za činjenje dobrih djela. Kroz akciju "Obroci čine promjenu", moći ćete upoznati kako žive najsiromašnija djeca svijeta, što jedu i što za njih znači obrazovanje. 

Hvala Vam na svakom daru i vremenu kojeg darujete za sljedeće dijete koje čeka Marijin obrok.

Osigurajmo zajedno djeci u  najsiromašnijim zemljama svijeta hranjive obroke i mogućnost obrazovanja. 

Dovoljno je samo 22 € kako bi jedno dijete primalo Marijine obroke cijelu školsku godinu.