Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Djeca u školi u Malaviju.

Malavi

Marijini obroci u Malaviju poslužuju obroke za više od 1 000 000 djece svakog školskog dana.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Malaviju

Malavi je jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu i trenutno se nalazi na 169. mjestu od 191 države i teritorija prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI). Nevjerojatnih 70 % stanovništva živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 USD dnevno), a 34,9 % djece mlađe od pet godina ima zastoj u rastu.

Malavi ima kontinuirano visoku razinu nesigurnosti hrane, a njegovo stanovništvo sve je osjetljivije na učinke klimatskih promjena. Dok se obitelji bore da pronađu dovoljno hrane za prehranu, preživljavanje često ima prioritet nad obrazovanjem.

Malavi je zemlja u jugoistočnoj Africi bez izlaza na more. Zemlja je poznata po svojim spektakularnim jezerima i prostranim visoravnima. Jezero Nyasa, poznato kao 'jezero Malavi', čini više od jedne petine ukupne površine zemlje.

Često nazivan "toplim srcem Afrike", Malavi je poznat po toplini svojih ljudi.

Djeca u školi u Malaviju.

Marijini obroci u Malaviju

Malavi je mjesto gdje je započeo naš program školske prehrane i gdje su 2003. godine posluženi naši prvi obroci.

Malavi je naš najveći program unutar kojeg se poslužuje više od milijun djece svakog školskog dana - a provodi ga Mary's Meals Malavi, zajedno s lokalnim partnerom, MCSPA, s kojim smo počeli raditi 2020. godine. Uspjeli smo doći do toliko djece zbog desetaka tisuća volontera iz lokalnih zajednica koji daju svoje vrijeme za pripremu i posluživanje naših hranjivih obroka.

Marijini obroci djeluju u većini okruga u Malaviju i naš program snažno podupire Vlada Malavija. Većina škola koje primaju Marijine obroke nalazi se u južnoj regiji, ali velik broj djece također se podržava u središnjoj i sjevernoj regiji. Dopiremo i do djece predškolske dobi koja su najosjetljivija na posljedice pothranjenosti.

Malavi je središnji dio priče o Marijinim obrocima. Ovdje je tijekom gladi 2002. godine Magnus upoznao Edwarda, dječaka čija je majka umirala od AIDS-a. Magnus je pitao Edwarda o njegovim nadama i snovima i njegov odgovor - "Želim imati dovoljno hrane za jesti i moći ići u školu jednog dana" - nadahnuo je našu misiju i posao koji danas radimo.

Kada smo počeli djelovati u Malaviju?

Marijini obroci djeluju u Malaviju od 2002., a svoj program školske prehrane započeli smo 2003. godine.

Za koliko djece osiguravamo obroke u Malaviju?

Naši obroci poslužuju se za više od 1 000 000 djece u Malaviju.

Kakav obrok nudimo?

Tipičan obrok je kaša od kukuruza i soje koja je obogaćena esencijalnim vitaminima i mineralima. Ovo jelo lokalno je poznato kao likuni phala.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Naš ured Marijinih obroka Malawi nalazi se u gradu Blantyre u južnom Malaviju. Obroke djeci poslužujemo u južnoj, središnjoj i sjevernoj regiji Malavija.

Koji je glavni grad Malavija?

Glavni grad Malavija je Lilongwe.

Koji jezik(i) se govori u Malaviju?

Engleski je službeni jezik Malavija, ali ga samo mali postotak stanovništva govori tečno. Chichewa je materinji jezik za otprilike polovicu stanovništva Malavija.

Koja se valuta koristi u Malaviju?

Malavijska kvača (MWK).

Koliki je broj stanovnika Malavija?

Broj stanovnika Malavija je 20 664 000.