Djeca u školi u Keniji.

Kenija

Dopiremo do 139 807 djece svakog školskog dana u Keniji.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Keniji

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Kenija se trenutno nalazi na 152. mjestu od 191 države i teritorija. Više od trećine stanovništva živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 dolara dnevno).

Kenija se nalazi u istočnoj Africi. Krajolik varira od ravnog obalnog kopna na Indijskom oceanu do visokih planina i visoravni u središtu. Susjedne zemlje su Etiopija, Somalija, Južni Sudan, Tanzanija i Uganda.

Nesigurnost hrane vrlo je visoka u Keniji, posebno u sušnim i polusušnim regijama koje čine 80% kopnene površine zemlje. Oko 29% djece u ruralnim područjima ima zastoj u rastu zbog pothranjenosti. Okrug Turkana, na sjeverozapadu, ima neke od najviših razina nesigurnosti hrane i pothranjenosti djece u zemlji.

Djeca u školi u Keniji.

Marijini obroci u Keniji

Marijini obroci poslužuju školske obroke u Keniji od 2005.

Osiguravamo obroke za djecu koja žive u gradu Eldoret i okrugu Kisii, kao i u ECDE-ima (centri za rani razvoj i obrazovanje djece) i osnovnim školama u polusušnoj regiji okruga Turkana u sjeverozapadnoj Keniji.

Godine 2022. Marijini obroci poslužili su svoje prve školske obroke u osnovnim školama u Turkani, doprijevši do više od 60 000 djece u 171 osnovnoj školi s dnevnim obrocima od kukuruza i graha obogaćenim uljem.

U provedbi našeg programa u Turkani radimo zajedno s biskupijom Lodwar. Uz potporu tisuću volontera lokalne zajednice Marijini obroci Kenija također isporučuju školsku prehranu izravno diljem zemlje.

Kada smo započeli svoje djelovanje u Keniji?

Marijini obroci od 2005. godine poslužuju obroke u Keniji.

Za koliko djece osiguravamo obroke u Keniji?

139 807 djece

Kakve obroke osiguravamo?

Kukuruz i grah s obogaćenim uljem

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Osiguravamo školsku prehranu u školama u gradu Eldoret i okrugu Kisii, kao i u ECDE-ovima I osnovnim školama u okrugu Turkana u sjeverozapadnoj Keniji.

Koji je glavni grad Kenije?

Glavni grad Kenije je Nairobi.

Koji jezik(ci) se govori(e) u Keniji?

Dva službena jezika Kenije su engleski i svahili.

Koja se valuta koristi u Keniji?

Kenijski šiling (KES Sh)

Koliki je broj stanovnika u Keniji?

Kenija ima 56 012 233 stanovnika.