A mother and volunteer at a school in Turkana

Važnost volontiranja majki

Ewoi, majka četvero djece, započinje svoj dan u ranim jutarnjim satima.

Objavljeno

Ona stiže u ECD Sveti Luka's Nakururum koji se nalazi u kenijskoj regiji Turkana u 5:30 sati ujutro kako bi zapalila vatru i  pripremila obroke prije nego li dođu gladna djeca. 

A mother and volunteer at a school in Turkana

"Hodam ovdje u mraku. Moj rad počinje dan prije, odmah nakon što su obroci posluženi. Kad stignem sljedećeg jutra, kuham hranu. Potrebno je nekoliko sati i uvijek ju pripremim na vrijeme. Zatim molim učitelja da izbroji broj učenika koji su se pojavili taj dan u školi, odnesem tanjure u kuhinju, poslužim hranu na tanjure i ostavim da se ohladi." - kaže nam Ewoi.

Kada djeca završe s jelom, Ewoi skuplja i pere tanjure i priprema za sljedeći dan. Kad završi sav posao u školi, vraća se kući kako bi započela ostatak radnog dana: pripremiti drva za  ogrjev, skupljati vodu i odvoditi stoku na pašu. 

A mother and volunteer at a school in Turkana

Ewoi je jedna od mnogih žena koje balansiraju ulogu volonterki i kuharica te obiteljskog života jer zna da njezina podrška programu školske prehrane čini razliku u njezinoj zajednici.  

"Vidjela sam kako se broj djece u školi povećava i znam da je to dijelom zato što sam predana svom poslu. Djeca dolaze steći znanje i postati dobri ljudi u budućnosti." - ističe Ewoi.

Hrana mijenja priču

Zajedno možemo napraviti razliku