Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

A mother and volunteer at a school in Turkana

Važnost volontiranja majki

Ewoi, majka četvero djece, započinje svoj dan u ranim jutarnjim satima.

Objavljeno

Ona stiže u ECD Sveti Luka's Nakururum koji se nalazi u kenijskoj regiji Turkana u 5:30 sati ujutro kako bi zapalila vatru i  pripremila obroke prije nego li dođu gladna djeca. 

A mother and volunteer at a school in Turkana

"Hodam ovdje u mraku. Moj rad počinje dan prije, odmah nakon što su obroci posluženi. Kad stignem sljedećeg jutra, kuham hranu. Potrebno je nekoliko sati i uvijek ju pripremim na vrijeme. Zatim molim učitelja da izbroji broj učenika koji su se pojavili taj dan u školi, odnesem tanjure u kuhinju, poslužim hranu na tanjure i ostavim da se ohladi." - kaže nam Ewoi.

Kada djeca završe s jelom, Ewoi skuplja i pere tanjure i priprema za sljedeći dan. Kad završi sav posao u školi, vraća se kući kako bi započela ostatak radnog dana: pripremiti drva za  ogrjev, skupljati vodu i odvoditi stoku na pašu. 

A mother and volunteer at a school in Turkana

Ewoi je jedna od mnogih žena koje balansiraju ulogu volonterki i kuharica te obiteljskog života jer zna da njezina podrška programu školske prehrane čini razliku u njezinoj zajednici.  

"Vidjela sam kako se broj djece u školi povećava i znam da je to dijelom zato što sam predana svom poslu. Djeca dolaze steći znanje i postati dobri ljudi u budućnosti." - ističe Ewoi.

Hrana mijenja priču

Zajedno možemo napraviti razliku