Djeca u školi u Ekvadoru.

Ekvador

Marijini obroci u Ekvadoru poslužuju obroke za 382 djece svakog školskog dana.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Ekvadoru

Ekvador je trenutno na 95. mjestu od 191 zemlje i teritorija prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI). Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu južnoameričkog kontinenta. Ime je dobio po ekvatoru – nevidljivoj liniji omotanoj oko Zemlje koja presijeca zemlju na dva dijela. Ekvador graniči s Kolumbijom i Peruom. Područje je osjetljivo na prirodne katastrofe koje su stalna prijetnja održivoj proizvodnji hrane.

Iako su mnoga područja prilično prosperitetna, postoji izrazita nejednakost, osobito u većim gradovima, gdje obitelji koje žive u slamovima imaju problema s pristupom hrani i obrazovanju. Oko 40% ruralnog stanovništva živi ispod međunarodne granice siromaštva (2,15 dolara dnevno).

Procjenjuje se da oko 26.147 djece osnovnoškolske dobi u Ekvadoru ne pohađa školu. Iako je osnovno obrazovanje besplatno u Ekvadoru, troškovi nabave knjiga i drugih materijala ostaju prepreka za ljude u siromašnim zajednicama.

Djeca u školi u Ekvadoru.

Marijini obroci u Ekvadoru

Marijini obroci poslužuju školske obroke u Ekvadoru od 2010. godine

Naš program školske prehrane provodi se u partnerstvu s Misijom Krist Misionar  Molitelj i podržava 382 djece u školi u Oyacotu, sjeveroistočno od glavnog grada Quita. Djeca koja primaju Marijine obroke, od kojih neka tamo stalno žive, dolaze iz obitelji s niskim primanjima koja žive u gradskim sirotinjskim četvrtima Oyacota ili domorodačkih obitelji iz obližnjih prašuma gdje je pristup obrazovanju vrlo ograničen. Mnoga djeca dolaze u centar pothranjena ili s ograničenim školovanjem, a obroci koje nudi naš partner pomažu im da steknu osnovno obrazovanje.

Kada smo počeli djelovati u Ekvadoru?

Marijini obroci u Ekvadoru osiguravaju obroke od 2010.

Koliko djece hranimo u Ekvadoru?

Trenutno poslužujemo obroke za 382 djece u jednoj školi u Ekvadoru.

Kakve obroke osiguravamo?

Meso ili riba sa krumpirima ili rižom te ponekad povrće iz školskog vrta.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Bazirani smo u školi u Oyacotu, sjeveroistočno od Quita, a naš program se provodi zahvaljujući lokalnom partneru Misiji Krist Misionar Molitelj.

Koji je glavni grad Ekvadora?

Glavni grad Evadora je Quito.

Koji jezik(ci) se govori(e) u Ekvadoru?

Službeni jezik Ekvadora je španjolski.

Koja se valuta koristi u Ekvadoru?

SAD dolar (USD)

Koliki je broj stanovnika Ekvadora?

Broj stanovnika Ekvadora iznosi 18 149 286.