Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Djeca u školi u Liberiji.

Liberija

Marijini obroci u Liberiji osiguravaju školske obroke za više od 100 000 djece svakog školskog dana.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Liberiji

Liberija se nalazi na zapadnoafričkoj obali i graniči s Gvinejom, Sierra Leoneom, Obalom Bjelokosti i Atlantskim oceanom. Jedna je od najsiromašnijih zemalja na svijetu i trenutno se prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) nalazi na 178. mjestu od 191 države i teritorija.

Glad je duboko ukorijenjen problem za mnoge ljude ovdje, procjenjuje se da 16% obitelji ima nesigurnosti pri prehrani, a 1,6 milijuna ljudi ima nedovoljan unos hrane. Zemlja također još uvijek zacjeljuje rane od izbijanja ebole koja je trajala od 2014 do 2016. godine.

U Liberiji, poput mnogih siromašnih zemalja, preživljavanje često ima prioritet nad obrazovanjem.

Godiama su djeca jako patila, a tako i njihovo obrazovanje.

Godine građanskog rata uništile su škole i onemogućile djeci obrazovanje. Zemlja se još uvijek suočava s velikim izazovima s obrazovanjem i upisima u školu; procjenjuje se da je 210 622 djece osnovnoškolske dobi izvan škole, a više od polovice svih učenika ne završi osnovnu školu.

Djeca u školi u Liberiji.

Marijini obroci u Liberiji

Marijini obroci podupiru djecu školskom prehranom u Liberiji od 2006., ali dobrotvorna organizacija prisutna je u zemlji od 1992. kada smo pružali pomoć tijekom prvog građanskog rata.

Trenutno poslužujemo školske obroke za 151 968 djece u 669 škola u pet okruga u Liberiji: Bong, Bomi, Grand Cape Mount, Gbarpolu i Montserrado. Marijini obroci jedini su pružatelj školske prehrane u okrugu Bong.

Mnoge škole koje podržavamo nalaze se u udaljenim i teško dostupnim područjima. Dostava hrane u škole koje se nalaze duboko u džungli i do kojih se može doći samo makadamom, posebno je izazovna tijekom kišne sezone kada su poplave česte.

Lokalno proizvedena hrana ograničena je u Liberiji i dok nastojimo nabaviti što je više moguće hrane lokalno, ponekad je hranu potrebno naručiti iz drugih država kako bismo bili sigurni da možemo održati svoje obećanje da ćemo nahraniti gladnu djecu koju poslužujemo u Liberiji.

Kada smo započeli svoje djelovanje u Liberiji?

Marijini obroci poslužuju školske obroke u Liberiji od 2006. godine.
Međutim, humanitarna organizacija radi u zemlji od 1992. godine, pružajući pomoć poput mobilnih zdravstvenih klinika tijekom prvog građanskog rata.

Za koliko djece osiguravamo obroke u Liberiji?

Naši obroci poslužuju se u 669 škola za više od 100 000 djece.

Kakve obroke osiguravamo?

Tipičan školski obrok je riža, grašak, biljno ulje i sol. U nekim slučajevima škole mogu nadopuniti svoje obroke svježim povrćem iz školskih vrtova.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Okruzi Bong, Bomi, Grand Cape Mount, Gbarpolu i Montserrado. Imamo sjedište u Tubmanburgu, okrug Bomi i terenske urede u okruzima Cape Mount i Bong.

Koji je glavni grad Liberije?

Glavni grad Liberije je Monrovia.

Koji jezik(ci) se govori u Liberiji?

Engleski je službeni jezik u Liberiji.

Koja valuta se koristi u Liberiji?

Dolar (LRD)

Koliki je broj stanovnika Liberije?

Broj stanovnika Liberije je 5 360 000.