Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Djeca u školi u Jemenu.

Jemen

Školskim obrocima u Jemenu podupiremo više od 4 500 djece.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Jemenu.

Jemen se nalazi na jugozapadnom dijelu Arapskog poluotoka. Graniči sa Saudijskom Arabijom i Omanom, zemlja je nekoć bila poznata po svojim bogatim zalihama začina i kave. Vjeruje se da je njegov glavni grad Sanaa jedan od najstarijih naseljenih gradova na svijetu.

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Jemen se trenutno nalazi na 183. mjestu od 191 države i teritorija i trpi ono što je opisano kao jedna od najvećih humanitarnih kriza u svijetu. Zemlja je oštećena sukobima od 2014. godine. Tisuće Jemenaca su ubijene, a milijuni raseljeni. Godine rata dovele su do nezamislivih patnji i djece i odraslih, a neprijateljsko okruženje značajno je otežalo distribuciju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Nesigurnost hrane i dalje je akutni problem u cijeloj zemlji, a stope potrošnje hrane opadaju "ubrzanim tempom". Više od polovice stanovništva (15,5 milijuna) ne konzumira dovoljno hrane i predviđa se da će taj broj rasti. Cijene hrane u Jemenu i dalje rastu, a stope pothranjenosti žena i djece diljem zemlje među najvišima su u svijetu.

Rat koji je u tijeku otrgnuo je mnogu djecu od obrazovanja, a prisila na dječji rad može biti stvarna prijetnja. Najmanje jedna od četiri škole je uništena, oštećena ili korištena u neobrazovne svrhe. Kao rezultat toga, broj djece koja prolaze kroz poremećaje u učenju mogao bi dosegnuti 6 milijuna.

Djeca u školi u Jemenu.

Marijini obroci u Jemenu

Radeći zajedno s našim pouzdanim partnerom Yemen Aid, Marijini obroci djeluju u četiri škole u okrugu Al Mansoora u Adenu, području u kojem živi veliki broj interno raseljenih osoba (IDP) i drugih marginaliziranih populacija koje su sve više izložene visokoj razini gladi.

Više od 4 500 djece koja pohađaju centre u kojima se poslužuju naši obroci uživaju u punjenom sendviču od pitta kruha zajedno s voćem i/ili povrćem svakog školskog dana. Pružanje ovog hranjivog obroka potiče djecu da se vrate u sigurnost učionice.

Kada smo počeli djelovati u Jemenu?

U Jemenu djelujemo od 2021. godine.

Do koliko djece dopiremo u Jemenu?

Trenutno poslužujemo više od 4 500 djece u četiri obrazovne ustanove.

Kakve obroke osiguravamo?

Punjene sendviče od pitta kruha poslužujemo uz voće i povrće.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Marijini obroci djeluju u 4 škole u distriktu Al Mansoora u gradu Adenu.

Koliko stanovnika ima Jemen?

34 071 000.

Koja valuta se koristi u Jemenu?

Jemenski rial (YER)