Djeca u školi u Jemenu.

Jemen

Školskim obrocima u Jemenu podupiremo 4 646 djece.

Objavljeno

Gdje djelujemo

Život u Jemenu.

Jemen se nalazi na jugozapadnom dijelu Arapskog poluotoka. Graniči sa Saudijskom Arabijom i Omanom, zemlja je nekoć bila poznata po svojim bogatim zalihama začina i kave. Vjeruje se da je njegov glavni grad Sanaa jedan od najstarijih naseljenih gradova na svijetu.

Prema Indeksu ljudskog razvoja (HDI) Jemen se trenutno nalazi na 183. mjestu od 191 države i teritorija i trpi ono što je opisano kao jedna od najvećih humanitarnih kriza u svijetu. Zemlja je oštećena sukobima od 2014. godine. Tisuće Jemenaca su ubijene, a milijuni raseljeni. Godine rata dovele su do nezamislivih patnji i djece i odraslih, a neprijateljsko okruženje značajno je otežalo distribuciju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Nesigurnost hrane i dalje je akutni problem u cijeloj zemlji, a stope potrošnje hrane opadaju "ubrzanim tempom". Više od polovice stanovništva (15,5 milijuna) ne konzumira dovoljno hrane i predviđa se da će taj broj rasti. Cijene hrane u Jemenu i dalje rastu, a stope pothranjenosti žena i djece diljem zemlje među najvišima su u svijetu.

Rat koji je u tijeku otrgnuo je mnogu djecu od obrazovanja, a prisila na dječji rad može biti stvarna prijetnja. Najmanje jedna od četiri škole je uništena, oštećena ili korištena u neobrazovne svrhe. Kao rezultat toga, broj djece koja prolaze kroz poremećaje u učenju mogao bi dosegnuti 6 milijuna.

Djeca u školi u Jemenu.

Marijini obroci u Jemenu

Radeći zajedno s našim pouzdanim partnerom Yemen Aid, Marijini obroci djeluju u četiri škole u okrugu Al Mansoora u Adenu, području u kojem živi veliki broj interno raseljenih osoba (IDP) i drugih marginaliziranih populacija koje su sve više izložene visokoj razini gladi.

4646 djece koja pohađaju centre u kojima se poslužuju naši obroci uživaju u punjenom sendviču od pitta kruha zajedno s voćem i/ili povrćem svakog školskog dana. Pružanje ovog hranjivog obroka potiče djecu da se vrate u sigurnost učionice.

Kada smo počeli djelovati u Jemenu?

U Jemenu djelujemo od 2021. godine.

Do koliko djece dopiremo u Jemenu?

Trenutno poslužujemo 4646 djece u četiri obrazovne ustanove.

Kakve obroke osiguravamo?

Punjene sendviče od pitta kruha poslužujemo uz voće i povrće.

Gdje se nalazimo/gdje djelujemo?

Marijini obroci djeluju u 4 škole u distriktu Al Mansoora u gradu Adenu.

Koliko stanovnika ima Jemen?

30,8 milijuna

Koja valuta se koristi u Jemenu?

Jemenski rial (YER)