Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Djeca čekaju u redu za svoje obroke

Tijekom kampanje „Zaustavimo glad djece“ osigurali smo obroke za 257 djece u Etiopiji, Keniji i Južnom Sudanu

Kampanja je dotaknula mnoga srca i potaknula dobročinitelje na djela ljubavi, koja su dovela do značajnih promjena u životima djece.

Objavljeno

Naša kampanja „Zaustavimo glad djece“, koja je trajala od 09. listopada do 12. studenog, za cilj je imala sljedeće dijete koje čeka svoje hranjive Marijine obroke. Kampanja je dotaknula mnoga srca i potaknula dobročinitelje na djela ljubavi, koja su dovela do značajnih promjena u životima djece. Dobrotom i darovima naših podupiratelja osigurani su obroci za 257 djece i time je ispunjeno obećanje pružanja svakodnevnog obroka na njihovom mjestu obrazovanja. Prikupljena sredstva su namijenjena za naše programe prehrane u Etiopiji, Keniji i Južnom Sudanu.

Djeca čekaju u redu za svoje obroke

Magnus MacFarlane-Barrow u svom obraćanju naglašava koliku nadu donose Marijini obroci za djecu u ratom pogođenim područjima:

„Iako su djeca naš izvor nade u bolje sutra, mi možemo biti njihova nada danas. Deseci milijuna djece koja pate od kronične izgladnjelosti u opasnosti su od bolesti koje su posljedica gladi, a u konačnici i u smrtnoj opasnosti. Ako im danas ne možemo osigurati hranu, pričati im o budućnosti nema previše smisla. Osiguravajući dnevni školski obrok, Marijini obroci stvaraju značajnu promjenu u životima djece koja nemaju dovoljno hrane, pružajući im nadu za danas i bolje sutra. Nada je još i značajnija za djecu koja odrastaju u ratnim područjima i na poprištima sukoba; za većinu djece koju hranimo pomoću naših programa prehrane to je svakodnevica.”

Dječak u naručju drži svoga uspavanog brata, pokraj njih su dva puna tanjura obroka

Samo 11 centi osigurava jedan dnevni obrok, odnosno 22 € za cijelu školsku godinu za jedno dijete.

 

Zajedništvom i suosjećanjem ujedinili smo se s ciljem da pomognemo djeci u potrebi i osiguramo im obroke. Naši podupiratelji su prepoznali potrebe djece koja trpe ekstremnu glad dok se zajednice bore s užasnom kombinacijom teškoća, uključujući rast cijena, klimatske promjene, oružane sukobe i posljedice pandemije COVID-a 19. Kao globalna zajednica nastojimo zaustaviti glad djece i osigurati im pristup hrani jer ona nose najteži teret neizmjernog siromaštva diljem svijeta. Marijini obroci trenutno hrane više od 250 000 djece svakog školskog dana diljem istočne Afrike.

 

Glad prelazi granice, a Marijini obroci djeci pokazuju kako nada nema ograničenja.

Djeca stoje u redu i primaju obroke