Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Trkači počinju utrku u Zagrebu

Održane utrke Marijinih obroka u Splitu i Zagrebu

Proteklog vikenda održane utrke Marijinih obroka na Marjanu i Bundeku osigurale su obroke za 227 djece cijelu školsku godinu.

Objavljeno

Za Marijine obroke trčalo se u Splitu 03. lipnja na humanitarnoj utrci Trčimo za obrok više. Na splitskom Marjanu program utrke vodila je Kristina Bitanga uz glazbene izvedbe klape Kolura te izvrsne koreografije plesne skupine Dimache i Univerzalne sportske škole Sv. Ivan Pavao II.

Sve prikupljene donacije usmjeriti će se za školsku kuhinju “Split, Hrvatska”, Liberija u kojoj 159 djece prima Marijine obroke.

Trkači na startu utrke u Splitu
Pobjednici utrke u Splitu u svim konkurencijama

U sunčanu nedjelju 04.06. volonteri Marijinih obroka organizirali su još jednu vrlo uspješnu utrku Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet u parku Bundek u Zagrebu. 120 trkača svojih 5 km darovalo je Marijinim obrocima i zajedno s posjetiteljima utrke osiguralo obroke na mjestu obrazovanja za 135-ero djece cijelu školsku godinu. Za glazbeni dio programa bio je zadužen Damir Kedžo koji je, zajedno s publikom otpjevao svoje najveće hitove, a voditeljica programa bila je Zlata Mück Sušec.

Već od 9 sati počele su prijave i podizanje startnih brojeva kako za utrku odraslih tako i za dječju utrku. 84-ero dječaka i djevojčica trčalo je 800 metara kako bi svojim vršnjacima na drugim kraju svijeta osigurali ono najvažnije - hranjivi obrok u školi. 

Skupljanje sredstava na trkačkom događaju u Hrvatskoj.

Čestitamo svima na velikom srcu i odlično istrčanoj utrci, a posebno pobjednicima koji su se popeli na postolje.
U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Veronika Brigić, drugo Tamara Jaklenec, a treće Nika Špehar.

U kategoriji dječaka i najbrži u dječjoj utrci je bio Sven Balen, drugo mjesto zauzeo je Antonio Ćosić, a treće Emanuel Kruljac

9-ogodišnji Juraj Keglević, dugogodišnji aktivni sudionik utrke u Zagrebu.

Od prijavljenih 140 trkača, utrku od 5km istrčalo je 120 među kojima je bio i 89-ogodišnji Juraj Keglević, dugogodišnji aktivni sudionik naše utrke. Gdin. Keglević je svojih 5 za njihov svijet završio za 50 min na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo što nam je svima primjer.

Najbrža trkačica ove godine bila je Lea Delić Mesarić, drugo mjesto osvojila je Gabrijela Lešić, a treće Marina Crnjak.
U muškoj kategoriji i najbrži trkač utrke bio je Ivan Maletić, drugu poziciju zauzeo je Ivan Kutleša, a treću Hrvoje Hruška.
Čestitamo svima koji su istrčali utrku, a posebno pobjednicima u svim kategorijama.

Pobjednici utrke u Zagrebu u svim kategorijama

Nagrade za pobjednike osigurali su naši sponzori Adorable, Optika Visual, frizerski salon Rio, Heureka, Jump2Sport, Amazinga i Zelena dječja kuća. Osvježenje u obliku vode, izotoničnih napitaka i soka osigurali su Studena, Pago i Decathlon. EMPWR i Jabuka.Hr su se pobrinuli da trkači dobiju energiju prije ili ju povrate nakon utrke donacijom energetskih pločica i jabuka.
Još zahvaljujemo i SRC Bundek, Gradu Zagrebu, HDS ZAMP, Printeo, Muzeju mamurluka, Ledu koji je obradovao naše najmlađe posjetitelje ukusnim sladoledima, te pizzerijama Pizza Poma nova i Duksa koji su okrijepiti naše vrijedne volontere nakon utrke. 


Hvala svim volonterima koji su sudjelovali u organizaciji utrke te bili pokretačka snaga samog događaja. 

Najveća zahvala ide svima koji su došli i pomogli nam doći do sljedećeg djeteta koje čeka svoje obroke, točnije do 135 djece koja čekaju. 


Hvala vam i vidimo se sljedeće godine na jubilarnoj 10. utrci Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet.
 

Zajednička fotografija volontera na utrci u Zagrebu