Trkači počinju utrku u Zagrebu

Održane utrke Marijinih obroka u Splitu i Zagrebu

Proteklog vikenda održane utrke Marijinih obroka na Marjanu i Bundeku osigurale su obroke za 227 djece cijelu školsku godinu.

Objavljeno

Za Marijine obroke trčalo se u Splitu 03. lipnja na humanitarnoj utrci Trčimo za obrok više. Na splitskom Marjanu program utrke vodila je Kristina Bitanga uz glazbene izvedbe klape Kolura te izvrsne koreografije plesne skupine Dimache i Univerzalne sportske škole Sv. Ivan Pavao II.

Sve prikupljene donacije usmjeriti će se za školsku kuhinju “Split, Hrvatska”, Liberija u kojoj 159 djece prima Marijine obroke.

Trkači na startu utrke u Splitu
Pobjednici utrke u Splitu u svim konkurencijama

U sunčanu nedjelju 04.06. volonteri Marijinih obroka organizirali su još jednu vrlo uspješnu utrku Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet u parku Bundek u Zagrebu. 120 trkača svojih 5 km darovalo je Marijinim obrocima i zajedno s posjetiteljima utrke osiguralo obroke na mjestu obrazovanja za 135-ero djece cijelu školsku godinu. Za glazbeni dio programa bio je zadužen Damir Kedžo koji je, zajedno s publikom otpjevao svoje najveće hitove, a voditeljica programa bila je Zlata Mück Sušec.

Već od 9 sati počele su prijave i podizanje startnih brojeva kako za utrku odraslih tako i za dječju utrku. 84-ero dječaka i djevojčica trčalo je 800 metara kako bi svojim vršnjacima na drugim kraju svijeta osigurali ono najvažnije - hranjivi obrok u školi. 

Skupljanje sredstava na trkačkom događaju u Hrvatskoj.

Čestitamo svima na velikom srcu i odlično istrčanoj utrci, a posebno pobjednicima koji su se popeli na postolje.
U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Veronika Brigić, drugo Tamara Jaklenec, a treće Nika Špehar.

U kategoriji dječaka i najbrži u dječjoj utrci je bio Sven Balen, drugo mjesto zauzeo je Antonio Ćosić, a treće Emanuel Kruljac

9-ogodišnji Juraj Keglević, dugogodišnji aktivni sudionik utrke u Zagrebu.

Od prijavljenih 140 trkača, utrku od 5km istrčalo je 120 među kojima je bio i 89-ogodišnji Juraj Keglević, dugogodišnji aktivni sudionik naše utrke. Gdin. Keglević je svojih 5 za njihov svijet završio za 50 min na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo što nam je svima primjer.

Najbrža trkačica ove godine bila je Lea Delić Mesarić, drugo mjesto osvojila je Gabrijela Lešić, a treće Marina Crnjak.
U muškoj kategoriji i najbrži trkač utrke bio je Ivan Maletić, drugu poziciju zauzeo je Ivan Kutleša, a treću Hrvoje Hruška.
Čestitamo svima koji su istrčali utrku, a posebno pobjednicima u svim kategorijama.

Pobjednici utrke u Zagrebu u svim kategorijama

Nagrade za pobjednike osigurali su naši sponzori Adorable, Optika Visual, frizerski salon Rio, Heureka, Jump2Sport, Amazinga i Zelena dječja kuća. Osvježenje u obliku vode, izotoničnih napitaka i soka osigurali su Studena, Pago i Decathlon. EMPWR i Jabuka.Hr su se pobrinuli da trkači dobiju energiju prije ili ju povrate nakon utrke donacijom energetskih pločica i jabuka.
Još zahvaljujemo i SRC Bundek, Gradu Zagrebu, HDS ZAMP, Printeo, Muzeju mamurluka, Ledu koji je obradovao naše najmlađe posjetitelje ukusnim sladoledima, te pizzerijama Pizza Poma nova i Duksa koji su okrijepiti naše vrijedne volontere nakon utrke. 


Hvala svim volonterima koji su sudjelovali u organizaciji utrke te bili pokretačka snaga samog događaja. 

Najveća zahvala ide svima koji su došli i pomogli nam doći do sljedećeg djeteta koje čeka svoje obroke, točnije do 135 djece koja čekaju. 


Hvala vam i vidimo se sljedeće godine na jubilarnoj 10. utrci Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet.
 

Zajednička fotografija volontera na utrci u Zagrebu