Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Podupiratelji na Večeri Marijnih obroka u Zagrebu

Održane humanitarne Večeri Marijinih obroka u Zagrebu, Splitu i Slavonskom Brodu

Kroz naše tradicionalne humanitarne večeri osigurali smo svakodnevne obroke za ukupno 262 djece

Objavljeno

Tradicionalna humanitarna 14. Večer Marijinih obroka održana je u Zagrebu u dvorani Istanbul hotela Esplanade. Program je otvorila poznata violončelistica Ana Rucner, a nastavak glazbenog dijela obogatili su dječji zborovi Kikići i Genijalci koji su skladali i premijerno izveli pjesmu „Za Marijine obroke”. Večer je vodila poznata radijska i televizijska voditeljica Tanja Maleš, a pozdravni govor održala je predsjednica Marijinih obroka Hrvatske, Katarina Zarinkijević. Na Večeri su proglašene volonterke godine iz tri područja: prijevod - prof. Petra Ćurlin, lektoriranje - prof. Valentina Čurčić i grafički dizajn - Valentina Palušić. Postignuća i rast Marijinih obroka Hrvatska u 2023. godini prezentirani su u zanimljivom animiranom videu volontera Patrika Ćubele. Tijekom večeri održana je i aukcija slika, a donacijama su osigurani obroci za čak 150 djece u školskoj kuhinji „Zagreb, Hrvatska“, koja se nalazi u Beninu. U ime sve djece Marijinih obroka zahvaljujemo od srca hotelu Esplanade na ustupanju prostora, Hrvatskoj pošti d.d. na sponzorstvu ovog događaja te svima koji su pridonijeli organizaciji te volonterima i podupirateljima za sve nesebično darovane sate i talente.

Dječji zbor pjeva pred posjetiteljima Večeri Marijinih obroka u Zagrebu
Logo Hrvatske pošte

U subotu, 2.prosinca 2023. godine, pak, u hotelu Pax na Trsteniku održana je tradicionalna Večer Marijinih obroka. Kroz večer nas je provela iskusna voditeljica Ivona Maras, a Jelena Laća Mrdeža svojim glazbenim umijećem uljepšala je naš događaj. Tijekom predstavljanja uistinu zadivljujućih rezultata, prisutni su se osvrnuli na zaista plodonosnu 2023. godinu. Video u kojem su prikazani konkretni brojevi nastojanja i postignuća izmamio je pokoju suzu prisutnih gostiju, a pretpremijerna projekcija najnovijeg dokumentarnog filma „Nulta stopa gladi” zaintrigirala je mnoge. Zaslugom velikodušnih sponzora, na stolovima su se pronašle brojne delikatese ugodne očima, ali i nepcu.. Velikodušnost i srce za djecu iskazali su prije svega Ba-com, Soparnik.eu te brojni ostali sponzori. Zahvaljujući Butigi o’ fešte kao i brojnim cvjećarnicama, pozornica, ali i stolovi, blistali su u blagdanskom ruhu. Donirani adventski vijenci tijekom blagdana krasit će domove podupiratelja, a od prikupljenih donacija nahranit će se 30 djece tijekom cijele školske 2024. godine. 

Posjetitelji gledaju film Nutla stopa gladi u Splitu

U Slavonskom Brodu Večer Marijinih obroka održana je 1. prosinca uz pretpremijeru dokumentarnog filma Nulta stopa gladi”. Svi nazočni bili su pod dojmom te su puni nadahnuća i poticaja za daljnje djelovanje osigurali obroke za čak 82 djece u kuhinji „Brod dobrote-Slavonski Brod”, koja se nalazi u Zambiji. Brojni gosti svojim su dolaskom uveličali ovaj događaj, a posebno član upravnog odbora Marijinih obroka, Krešimir Ćurlin, nacionalna koordinatorica Marijinih obroka Hrvatska, Antonija Došlić, te predstavnici grada Slavonski Brod. The Marsonettes su svojim predivnim glasovima dirnule srca gostiju, dok je voditelj Mario Jurković svojom profesionalnošću obogatio večer. My Way, Bar & Restaurant velikodušno je ugostio sve prisutne u predivnom ambijentu. Tijekom večeri za volontera godine proglašen je Ivan Mutina zbog iznimnog zalaganja i nesebičnog dijeljenja i darivanja svojih talenata. Volonterke Josipa i Ankica su sa svim zainteresiranima podijelile svoja dirljiva iskustva volontiranja.

Posjetitelji na Večeri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu

Kroz naše tradicionalne humanitarne večeri osigurali smo svakodnevne obroke za ukupno 262 djece te u njihovo ime zahvaljujemo svim sponzorima i podupirateljima koji su omogućili održavanje ovih događaja, a osobito volonterima koji su pomogli da mala djela ljubavi postanu velika. U nadi da ćemo jednom doseći nultu stopu gladi, radujemo se vašoj podršci u našem humanitarnom radu u 2024. godini te se nadamo da ćemo iduće godine zajedno doprijeti do još većeg broja djece.

 

FOTO Zagreb: Marko Jurlina

Volonterke na Večeri Marijinih obroka u Zagrebu