Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Posjetitelji na Večeri Marijinih obroka u Splitu

Održana Večer Marijinih obroka u Splitu

Prva je ovo Večer Marijinih obroka u Splitu

Objavljeno

U subotu, 10. prosinca 2022. godine, volonteri Marijinih obroka Split organizirali su u dvorani hotela Pax Večer Marijinih obroka i kroz divno druženje prikupili donacije za 29 djece.

 

Večer je glazbeno otvorila Klapa sv. Dujam, koja je tijekom večeri izvela nekoliko svojih skladbi i time uljepšala Večer svim posjetiteljima. 

 

Nakon uvodne glazbene izvedbe, posjetiteljima se obratio voditelj Bruno Petrušić koji je u nekoliko rečenica prenio osnovne informacije o razvoju Marijinih obroka, kao i o trenutačnom stanju na svjetskoj i nacionalnoj razini.

Posjetitelji na Večeri Marijinih obroka u Splitu

Najvažnije aktivnosti i događanja koje su splitski volonteri organizirali tijekom 2022. godine u svom govoru iznio je gospodin Ivan Puljić, koji je ujedno zahvalio i svim volonterima na njihovom trudu i sudjelovanju u radu Marijinih obroka.

 

Zatim je svoje zanimljivo i predivno iskustvo prenijela gospođa Ana Marija, volonterka iz Požege, koja je nedavno bila u posjetu Beninu i školskim kuhinjama u kojima svakodnevno, zahvaljujući velikodušnim donacijama hrvatskih podupiratelja, 3458 djece prima tople obroke.

 

Uslijedio je kratki videouradak volontera s pregledom aktivnosti koje su provedene na nacionalnoj razini, kao i s financijskim izvješćem. Među brojnim pozitivnim informacijama istaknuo se podatak da je, zahvaljujući donacijama hrvatskih podupiratelja, otvoreno čak pet novih kuhinja te je ove godine osiguran obrok za više od 70 000 djece, što je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu.

 

Kraj Večeri bio je rezerviran za humanitarnu tombolu prilikom koje su sudionici mogli dobiti zanimljive nagrade Marijinih obroka i sponzora te tako pridonijeti prikupljanju donacija. S obzirom da je ovo tek prva u nizu Večeri Marijinih obroka u Splitu, možemo zaključiti da je bila iznimno uspješna budući da su prikupljene donacije za svakodnevni obrok 29 djece u školskoj kuhinji Split – Croatia, koja je otvorena zahvaljujući podupirateljima s područja Grada Splita.

 

Volonteri Marijinih obroka Split željeli bi zahvaliti svima koji su svojim dolaskom uljepšali našu prvu Večer. Zahvalu također upućuju i sponzorima: hotelu Pax, trgovini Cro Craft, frizerskim salonima Connect i Lavene, te fotografkinji Edi Kraljević.

Skupina posjetitelja na Večeri Marijinih obroka u Splitu