Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Djeca se okupljaju kako bi proslavila novu brojku prehrane.

Marijini obroci: priča se nastavlja

Saznajte koliko djece sada prima Marijine obroke i zašto su troškovi prehrane djeteta porasli

Objavljeno

Dok izlazimo iz izvanredne 2022. godine i ulazimo u novo poglavlje u priči o Marijinim obrocima, broj djece koja primaju dnevni obrok nastavlja rasti, donoseći radost, nadu i sigurnost mladim učenicima i obiteljima diljem svijeta.

Svijet se u posljednjih nekoliko godina suočio s golemim izazovima. Mnoge se zemlje još uvijek oporavljaju od pandemije Covid-19 koja je preokrenula živote i sredstva za život ljudi.

Globalna kriza gladi nanosi patnju milijunima ljudi, a nestašice hrane zajedno s povećanjem cijena pogoršavaju postojeće stanje s kojima se suočavaju zajednice kojima služimo. Ova teška situacija povećala je potrebu za našim programom školske prehrane više nego ikada s obzirom da je nekoj djeci upravo taj obrok jedini u danu, a koji ih potiče da ostanu u školi.

 

Više od 2,4 milijuna djece sada prima naše obroke svakoga školskoga dana

Djeca se okupljaju kako bi proslavila novu brojku prehrane.

Unatoč nepredvidivim vremenima odlučni smo u namjeri da dopremo do sljedećeg djeteta koje čeka svoj obrok. Dok ispunjavamo obećanje onima kojima već služimo, od travnja 2022. nahranili smo 149 241 novo dijete u našem programu školske prehrane. Ova nova lica povećavaju ukupan broj djece na 2.429.182 koja primaju Marijine obroke svakoga školskoga dana.

Madagaskar, Zimbabve, Indija, Haiti i Južni Sudan samo su neke od zemalja u kojima se naš program proširio donoseći radost još većem broju djece nego prije koja su očajnički trebala pouzdan školski obrok.

Krajem prošle godine u kenijskoj regiji Turkani, u kojoj su se naši obroci prije posluživali samo u Centrima za rani razvoj i obrazovanje djece, osnovnoškolska djeca primila su svoje prve Marijine obroke.

Poskupjeli su troškovi godišnje prehrane djeteta s Marijinim obrocima

Klimatske promjene, ratovi, rastući troškovi života, globalna inflacija, cijene goriva, gnojiva i žitarica značajno su porasle, a kao rezultat toga povisili su se i troškovi isporuke našeg programa. Kako bi se uskladila s ovim povećanjem, cijena prehrane djeteta tijekom cijele školske godine s Marijinim obrocima od sada će biti 22 €.

Kao dobrotvorna organizacija s niskim troškovima predani smo dobrom upravljanju sredstvima koja su nam povjerena kako bismo donijeli nadu najsiromašnijoj djeci svijeta. Naši obroci moraju biti hranjivi i pouzdani, dajući djeci mir i sigurnost znajući da će jesti u školi. U vremenu otkako smo prebrodili pandemiju Covid-19 i dodali stotine tisuća djece u naš program, ovo je prvo povećanje naših troškova od početka 2020. godine.

Sada trebamo vašu podršku više nego ikada jer sa svakom zdjelicom ili šalicom koja se poslužuje djetetu na mjestu učenja javlja se obnovljeni tračak nade.

 

Hvala Vam što pomažete pružiti nadu, ne samo djeci nego i obiteljima i zajednicama.