Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Apel za Etiopiju

Što se trenutno događa u Etiopiji?

Trenutna situacija u Etiopiji je strašna. Kombinacija suše, raseljavanja i brutalnih sukoba dovela je ogromne dijelove zemlje u krizu.

Dvogodišnji građanski rat koji je bjesnio u Tigraju i okolici prouzročio je veliko razaranje i ostavio fizičke i psihičke ožiljke na tamošnjim ljudima, uključujući milijune djece. Nadalje, milijuni Etiopljana sada se suočavaju s kriznim razinama nesigurnosti opskrbe hranom i glađu.

Prikaz afričkog kontinenta, Etiopije i regije Tigre

Kako Marijini obroci pomažu djeci u Tigraju?

Nakon razornog razdoblja sukoba posljednjih nekoliko mjeseci mnoge su obitelji mogle napustiti kampove za raseljenike i vratiti se u svoja sela. Borbe su možda prestale, ali pred mnogima je još uvijek dug put kako bi obnovili svoje razrušene zajednice. 

Radeći s našim nevjerojatnim lokalnim partnerom, uspjeli smo nastaviti sa školskom prehranom u svih 36 škola u kojima su djeca primala Marijine obroke prije sukoba (i zatvaranja povezanih s pandemijom).

Povratak školske prehrane prijeko je potrebna slamka spasa za obitelji koje pokušavaju obnoviti svoje živote nakon mjeseci i godina raseljavanja i traume. Strah i tjeskoba još uvijek žive u glavama mnogih, dok akutna glad brzo raste u cijeloj regiji doprinoseći ionako očajnoj situaciji.

Unatoč velikim oštećenjima školskih zgrada i uništenju ključne opreme, djeca se u velikom broju vraćaju u razrede u kojima mogu dobiti prijeko potrebne obroke iz našeg programa školske prehrane.

Kako mogu pomoći?

Surađujući s našim partnerom, cilj nam je doprijeti do više desetaka tisuća djece u Tigraju s dnevnim obrocima u školi tijekom sljedećih tjedana i mjeseci. Vaša pomoć sada je potrebna više nego ikada. 

Donacijom ćete donijeti nadu i stabilnost djeci kojoj je očajnički potrebna dok radimo zajedno s našim lokalnim partnerom kako bismo hitno pružili pomoć onima koji pate. 

Molim Vas, donirajte koliko možete danas. Hvala.