Budite i vi dio promjene za djecu u akciji “Za obrok i znanje kroz malo odricanje”

Kroz akciju “Za obrok i znanje kroz malo odricanje” želimo doći do nove djece u Beninu koja čekaju topli obrok, stoga vas potičemo da nam se pridružite kako bismo zajedno omogućili svjetliju budućnost djeci koja nemaju ni najosnovnije. 

Misija je Marijinih obroka omogućiti ljudima da daruju svoj novac, vještine, vrijeme i na taj način pomognu onima koji žive u najsiromašnijim zajednicama svijeta. Želimo što učinkovitije djelovati i pomagati djeci koja svakodnevno primaju Marijine obroke pa nam je tijekom ove korizme cilj osigurati donacije za školsku kuhinju “Zagreb, Hrvatska” koja se nalazi u Beninu, gdje 619 djece prima topli obrok svakog školskog dana. 

Ovom korizmenom akcijom kroz 40 dana, uz malo odricanja, učinit ćemo promjenu koja će imati velik utjecaj na dječje živote. Donacijom od samo 22 eura jednom djetetu osiguravate godinu dana topli obrok u školi.

Statistike nam pokazuju da 67 milijuna djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu. Umjesto da sjede u učionici, moraju raditi u poljima, prositi na uglovima ulica ili prebirati po smeću samo da prežive. Milijuni drugih pohađaju školu toliko gladni da se ne mogu koncentrirati i učiti.

Širite priču o Marijinim obrocima tako da podijelite poticaje koje ćemo objaviti na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a raznovrsni materijali koje vam donosimo u nastavku, mogu pomoći da lakše provedete akciju u svojoj obitelji, firmi, školi ili među prijateljima. Dio materijala možete samostalno isprintati: plakati, logo, igrokaz koji možete iskoristiti za predstavu, naljepnice za šalice/teglice/kutije koje mogu poslužiti za prikupljanje donacija, edukativni memory uz koji možete naučiti ponešto o programiskim državama Marijinih obroka te dokument Priča o našem učinku u kojemu možete saznati više informacija kakav utjecaj imaju Marijini obroci na zajednicu i djecu u našim programskim državama.

Molimo da na poveznici prijavite svoju školu za sudjelovanje u akciji “Za obrok i znanje kroz malo odricanja” i navedete informacije: naziv škole, e-mail, ime i prezime voditelja akcije. Prijava nam omogućuje lakše praćenje škola koje su dio ove akcije. Nakon prijave poslat ćemo vam: korizmeni kalendar u koji sami možete pisati svoje poticaje ili molitve, edukativni kviz te još nekoliko materijala.

Ako u našem projektu sudjelujete kao obrazovna ustavnova (vrtiić ili škola) u nastavku je dostupan primjerak uplatnice za donaciju. 

Osim darova, kao poklon ovog Uskrsa dostupne su i Uskrsne darovne kartice. Vašom donacijom možete nahraniti jedno, dvoje, troje, četvero ili petero djece.

Za sve informacije javite nam se na info@marysmeals.hr ili na 01 5509 250.  

Hvala vam!

 

Uskrsna darovna kartica

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •