Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Promijenite živote ovog Božića

Christmas at Mary's Meals

Promijenite živote ovog Božića

Vaša velikodušnost može oblikovati budućnost djece u najsiromašnijim zajednicama svijeta.

Ovih blagdana vas pozivamo da podržite našu misiju stvaranja svijeta u kojem nijedno dijete ne ide spavati gladno.

Osiguravajući dnevni obrok u školi, Marijini obroci stvaraju temeljnu promjenu u životima djece koja nemaju dovoljno hrane te pružaju nadu za danas i bolje sutra.

Možemo osigurati obrok za samo 11 centi, što znači da se dijete može hraniti cijelu školsku godinu za 22 €.

Darovi koji mijenjaju život

Poželite nekome posebnom sretan Božić i donirajte u njegovo ime.

/sites/croatia/files/2023-11/new-bg-tile.png
Provide 50 meals in a place of education

11 € dovoljno je za 100 obroka za djecu na mjestu školovanja.

Fund 250 plates or mugs for hungry children

60 € dovoljno je da 250 djece dobije šalicu ili tanjur za svakodnevno posluživanje Marijinih obroka.

Fund a cooking pot and stove set

250 € dovoljno je za kupnju lonaca i štednjaka za kuhinju Marijinih obroka.

/sites/croatia/files/2023-11/section-bg-gold.png

Priču Marijinih obroka možete širiti slanjem božićnih čestitki koje imamo u 6 različitih primjeraka, podlošcima za stol i slikom Svete obitelji. Također u ponudi imamo dukse, tople kape, kišobrane, notese, kalendare i druge poklone koje možete pronaći ovdje.

Zanimljiv znak pažnje ovog Božića su i darovne personalizirane kartice.

 

Narudžbe darova za slanje poštom zaprimamo do srijede 20. prosinca, a nakon toga će biti moguće naručiti darovne kartice koje možemo poslati na vašu e-mail adresu.

Otisak na platnu "Sv. Obitelj" Vjere Reisner

Otisak na platnu "Sv. Obitelj" autorice Vjere Reisner

10€

Podlošci za stol tanjur na kojem je logo Marijinih obroka

Podlošci za stol

2 € / komad

6 čestitki različitih motiva

Božićne čestitke (razni motivi)

1,50 € / komad

4 darovne kartice s različitim motivima

Božićne darovne kartice (nahranite jedno/dvoje/troje/četvero djece cijelu godinu)

 22 € / 44 € / 66 € / 88€ 

Božićne darovne kartice
Kako želite preuzeti Vašu narudžbu?

Tijekom adventa prigodna dnevna razmatranja objavljivat ćemo na našim društvenim mrežama. Lijepim poticajima hranimo svoju dušu.

 

Za podupiratelje i volontere, ove godine pripremili smo prigodna druženja u našim Info centrima, stoga rezervirajte datume i pridružite nam se:

- Zagreb, 09. prosinca Otkrivanje tajne Zagreba uz hodačku turu s Marijinim obrocima od 10:30 do 12:00 sati s polazištem od Glazbenog paviljona, Park Zrinjevac. Nakon toga slijedi druženje u Info centru uz film, kušanje kaše, kuhano vino, kokice i čaj.

16. prosinca u Info centru, Ilica 29, od 18 do 20 sati gledanje novog dokumentarnog filma, slikanje uz bor, kušanje kaše, kuhano vino, kokice i čaj.

- Slavonski Brod, 9. prosinca u 15h kreće turistička tura od Fontane na Korzu, prilika je to za obilazak grada uz turističkog vodiča i otkrivanje novih informacija o poznatim lokacijama, te po završetku topli čaj i vino u info centru Marijinih obroka

16. prosinca od 18 do 20 h u info centru P. Krešimira IV br. 2 - gledanje filma, kviz, slikanje uz kamin, kokice i kušanje kaše.

- Split, 9.  prosinca u 17:00h u Info centru, Ulica slobode 24, kušanje kaše uz jedan od naših inspirativnih filmova, druženje i upoznavanje.

16. prosinca u 15h, Upoznavanje Splita uz Marijine obroke; vrsna turistička vodičica provesti će sve zainteresirane kroz stoljeća bogate povijesti i kulture. Nakon obilaska grada slijedi druženje u Info centru, Ulica slobode 24, uz zakusku.

 

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na info@marysmeals.hr ili na 01/5509-250

 

Tijekom adventa svi tražimo način kako ispuniti srca svojih dragih i darivati, a istovremeno pružiti obrok najsiromašnijoj djeci na mjestu obrazovanja. I najmanje djelo Božićnog darivanja jednom gladnom djetetu daje nadu u svjetliju budućnost.

 

Pismo Magnusa, našeg osnivača i generalnog direktora

Magnus MacFarlane-Barrow

Unutar svakog djeteta postoji mnogo prekrasnih stvari koje čekaju da se razotkriju – stvari koje ovaj svijet mogu učiniti boljim.

Iako su djeca naš izvor nade u bolje sutra, mi možemo biti njihova nada danas. Deseci milijuna djece koja pate od kronične izgladnjelosti žive u opasnosti od bolesti koje su usko povezane s izgladnjelošću ali i smrću. Ukoliko im danas ne možemo osigurati hranu, pričati im o budućnosti nema previše smisla.

UN-ov cilj Nulte stope gladi do 2030. godine se od nečeg hvalevrijednog i ostvarivog pretvorio u stup kolektivnog srama ukoliko uzmemo u obzir trenutni napredak. Svaki deseti stanovnik na našoj kugli zemaljskoj se trenutno susreće s nedostatkom hrane. Preko 20% djece mlađe od pet godina zaostaje u rastu - toliko su pothranjeni da će imati trajne posljedice u razvoju. Također znamo da su ta ista djeca zakinuta za još jedan važan čimbenik u otključavanju njihovih potencijala, a to je obrazovanje. Deseci milijuna djece ili ne pohađaju školu ili zbog izgladnjelosti nisu sposobni koncentrirati se na nastavi.

Osiguravajući dnevni školski obrok, Marijini obroci stvaraju značajnu promjenu u životima djece, koja nemaju dovoljno hrane, pružajući im nadu za danas i sutra. Nada je utoliko značajnija za djecu koja odrastaju u ratnim područjima i na poprištima sukoba; za većinu djece koju hranimo s pomoću naših programa prehrane to je svakodnevica. Vidjeti nasmijana lica djece koja zajedno jedu u sigurnom okruženju na mjestu obrazovanja znači nadu za početak mira.

I tako dođe trenutak kada je potrebno zašutjeti, prestati postavljati ciljeve ili čekati da netko drugi učini nešto umjesto nas, i jednostavno djelovati. Svatko od nas može učiniti nešto. Ti i ja, mi možemo zaustaviti glad djece. Bar za jedno dijete, mi to možemo.

Božji blagoslov,

Magnus MacFarlane-Barrow signature

Magnus MacFarlane-Barrow

Osnivač i generalni direktor Marijinih obroka

Christmas at Mary's Meals

Ovog Božića promijenite živote

Vaša velikodušnost može oblikovati budućnost djece u najsiromašnijim zajednicama svijeta.