Virtualni tjedan za Marijine obroke

Volonteri Marijinih obroka pripremili su tjedan ispunjen virtualnim aktivnostima za vas.

Zbog neizvjesne situacije koja je zahvatila cijeli svijet, Marijini obroci morali su otkazati niz događanja diljem Hrvatske a tako i tradicionalnu humanitarnu utrku Trčimo za Dijete 31, koja se ove godine trebala održati 31. svibnja.
No unatoč ograničenjima koja nam onemogućavaju organizaciju utrke, koncerata, sajmova, predstavljanja Marijinih obroka i drugih događaja u kojima bi se međusobno družili, odlučili smo za vas pripremiti nešto drugo.

Cijeli se svijet okrenuo internetu i povezuje se na drugačije načine nego prije. Kako ipak ne bismo prekidali uspješan niz naših humanitarnih utrka, organizirali smo cijeli tjedan virtualnih aktivnosti na društvenim mrežama za naše volontere i podupiratelje, koji će završiti zajedničkom utrkom na 5 kilometara diljem Lijepe Naše.

Virtualni tjedan za Marijine obroke započet će u ponedjeljak, 25. svibnja, uz sportske aktivnosti koje će nas pripremiti za utrku.
U utorak, 26. svibnja, odmorit ćemo uz čitanje knjige osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa : Baraka koja je nahranila milijun djece. Savršena prilika za sve koji su pročitali knjigu da se podsjete najzanimljivijih dijelova, i poticaj za sve one koji to još nisu učinili.

27. svibnja, u srijedu, naučit ćemo pripremati slasna i jednostavna jela koja ćete svi moći pripremiti u svojim domovima.
Četvrtak, 28. svibnja, nam donosi virtualno druženje s našim volonterima iz cijele Hrvatske gdje ćete doznati najbolje anegdote iz svijeta volontiranja za Marijine obroke, a u petak, 29. svibnja, imat ćemo virtualni koncert za Marijine obroke!

Bliži nam se i kraj tjedna, a mi nismo zaboravili na naše najmlađe podupiratelje. U subotu, 30. svibnja, učit ćemo djecu crtati! Prepustite nam svoje mališane dok zajedno crtamo i bojamo, a potom i šaljemo radove na naš mail.

Humanitarna utrka koja bi se održala u Parku Maksimiru bila bi šesta uzastopna utrka, a mi ćemo iz Parka preseliti u cijelu Hrvatsku. U nedjelju, 31. svibnja, svi će moći trčati za Marijine obroke! Pronađite stazu dugačku 5 kilometara u vašoj blizini i u nedjelju trčite zajedno s nama. Prijavite se za natjecateljski dio utrke putem LINKA . Svi natjecatelji koji se prijave putem linka doniraju kotizaciju od 55 kuna i na svoj će email dobiti personalizirani startni broj. Prijave traju do četvrtka, 28.5. Svoj rezultat putem raznih aplikacija priložit ćete na našem statusu na Facebooku. Najbolji trkač i trkačica bit će nagrađeni.

Događaj je namijenjen za dobročinitelje iz cijele Hrvatske! Budite uz nas svaki dan i uživajte u raznim aktivnostima koje smo pripremili.

Pratite nas i na Facebook eventu.