Baraka koja je nahranila dva milijuna djece

Naša najprodavanija knjiga o maloj baraci u Škotskoj koja donosi nadu milijunima gladne djece diljem svijeta sada je dostupna kao dopunjeno izdanje, slaveći našu nevjerojatnu prekretnicu u prehrani 2 milijuna djece u 20 zemalja svakog školskog dana.

Iz male barake u Dalmallyju, Argyll, 1992. godine Magnus je zatražio donacije pomoći za jednokratan put u ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Što se dogodilo u tjednima, mjesecima i godinama koje su uslijedile nije samo iznenadilo Magnusa već je nadahnulo desetine tisuća ljudi diljem svijeta da se priključe pokretu koji bi jednoga dana mogao stati na kraj gladi djece.

 

Samo šest godina nakon što su Marijini obroci proslavili prvi milijun djece koja primaju obroke, dosegli su novo postignuće - uključivanje još milijun djece u programe prehrane Marijinih obroka. Velika je prekretnica hraniti dva milijuna djece u 20 zemalja diljem svijeta, a Magnus se, u ovom dopunjenom izdanju Barake, osvrće na izazovne godine koje su prethodile ovom velikom dostignuću.

Iako su nepoznate i teške situacije prijetile prekidom programa prehrane, kako su Marijini obroci uspjeli ne samo nastaviti, već osigurati i novoj djeci svakodnevne obroke na mjestu obrazovanja saznajte u knjizi Baraka koja je nahranila dva milijuna djece.

Open quote mark Tako se ova priča nastavlja. Priča koja donosi hranu na vrh udaljenih planina i nadahnjuje postariju gospodu da se otisnu na epska putovanja. VIše nego ikada, osjećam pred tom pričom poštovanje i čini mi se da sam u njoj sve manji. Da, i meni se čini da je ovo "tek početak". Kako bi i moglo biti drukčije kada je toliko milijuna djece još uvijek, i danas, gladno? Close quote mark

Knjigu možete nabaviti u našim info centrima ili narudžbom preko web stranice.