Ideje za prikupljanje sredstava

Svi mogu sudjelovati i pomoći nam da dopremo do idućeg djeteta koje čeka Marijin obrok tako da prikupljaju sredstva za naš rad.

Niste sigurni što možete napraviti? Pokušajte s ovim provjerenim idejama:

Nađite sponzore

Treba vam poticaj da postanete aktivniji? Bez obzira na to šetate li, vozite bicikl, plivate ili trčite maraton, tražite od prijatelja i obitelji da vas sponzoriraju za Marijine obroke. Zapamtite, ne morate biti sportaš da biste dobili sponzore - zašto ne tišina, post ili glazbeni izazov?

Veliki plavi doručak

Zašto ne pozovete nekoliko ljudi na ukusan doručak od kaše? Djeca u raznim zemljama kao dnevni obrok dobivaju kašu, koja je u našoj zemlji najsličnija onoj kukuruznoj krupici (palenti). Pripremite im kašu i postavite kasice u kojima ćete prikupiti donacije za Marijine obroke. Na ovaj način ujedno ćete i potaknuti vaše bližnje na suosjećanje s najsiromašnijom djecom svijeta.

Dan kaše

Proslavite Dan kaše sa svojom obitelji i prijateljima. U Malaviju, Zambiji, Zimbabveu, Beninu i Liberiji mališanima poslužujemo šalice kuhane kaše obogaćene vitaminima, što im pomaže da uče i rastu. Zato svake godine 10. listopada obilježavamo Svjetski dan kaše jer znamo da kaša ima moć promijeniti živote.

Možete poslužiti zobenu kašu, pahuljice ili smoothie sa zobi i na taj način podijeliti priču o Marijinim obrocima sa svojim gostima te im objasniti zašto slavimo Svjetski dan kaše. Potaknite svoje goste na donaciju za Marijine obroke, a prikupljena sredstva na vašoj proslavi kaše učinit će veliku razliku djeci koja se oslanjaju na našu dnevnu šalicu kaše.

U dokumentu potražite ideje kako pripremiti ukusnu kašu ili smislite svoj recept.

Filmska večer u dnevnoj sobi

Pozivanje prijatelja da gledate film možda ne zvuči kao nešto čime možete prikupiti novac, ali ako pripremite neke grickalice i na ulazu zatražite donacije, možete se iznenaditi koliko ćete prikupiti. Za dodatnu atmosferu, možete ukrasiti sobu kao kino ili imati temu maskiranja prema vašem najdražem filmu.
Ideja za film može biti jedan od naša tri dokumentarna filma.

Obroci širom svijeta

Također možete biti domaćin događanja „Jela iz cijelog svijeta“, bez obzira na to radi li se o švedskom stolu u školi ili na vašem radnom mjestu, ili o večeri kod vas kod kuće. Poslužite neka međunarodna jela i pozovite svoje goste da ih probaju u zamjenu za donaciju.

Ostavite se loše navike uz Marijine obroke

Zašto ne biste iskoristili Marijine obroke kao inspiraciju da se riješite loše navike? Štogod biste inače potrošili na svoj porok brzo se može nakupiti, pa što god to bilo, prestanite s tim za Marijine obroke!

Podjela slastica za donacije

Svi vole torte. Slasne kuglofe i čokoladne kolačiće teško je odbiti, ali zašto ne biste ponudili zdrav izbor podjelom i voćnih frapea? Stavite pregače, zasučite rukave i gledajte kako donacije pristižu!

Neformalno oblačenje, čišćenje

Predložite u školi ili na radnom mjestu dan neformalne odjeće i naplatite svima tu povlasticu. Ili zašto ne postaviti temu neformalnog oblačenja i pozvati sve da taj dan nose plavu boju Marijinih obroka?

Bez obzira na to koji način odaberete, bit ćete iznenađeni koliko gladne djece možete pomoći svojim nastojanjima.

Sljedeći koraci...

Kad odlučite što želite napraviti ili vam je nešto potrebno da pokrenete svoje aktivnosti prikupljanja sredstava, javite nam se e-mailom ili nas nazovite na 01/ 550 92 50.