U Slavonskom Brodu održano predstavljanje knjige ‘Daruj’ Magnusa MacFarlane-Barrowa

Back to all stories | Posted on 29 July 21

Nadahnjujuću knjigu utemeljitelja udruge Marijini obroci, koja u 19 zemalja širom svijeta hrani više od 1,8 milijuna djece na mjestu njihova obrazovanja, u subotu 24.7. u BEERC baru na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu predstavili su volonteri udruge Marijini obroci i njihovi gosti.

Vjeroučiteljica Mihaela Maričević pročitala je ulomak knjige u kojem se spominje životna priča dugogodišnje volonterke Marijinih obroka, Vukovarke Katarine Zarinkijević koja je za vrijeme rata iz Vukovara izbjegla u okolicu Slavonskog Broda. Katarina je bila naša gošća i ističe kako sada s radošću može uzvratiti pomoć koju smo njezina obitelj i mi nekoć primali od onoga tko nas nije poznavao. Naime, Magnus je za vrijeme Domovinskog rata više od 23 puta vozio kamione s humanitarnom pomoći iz Škotske za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

 

Uz dobro rapoloženje i humor voditelja Hrvoja Alilovića i Oscara Džimbeg iz K.L.I.K.A. organizacije izvrsno je prošla i dobrotvorna dražba slika darovanih od raznih amatera slikara te su prikupljene donacije za prehranu čak 41 gladnog djeteta. Također se uživalo u zvucima pjesme „Mana“ autora i volontera Marijinih obroka Mire Tomića.

Na kraju programa pristune je ganulo svjedočanstvo jedanog od prvih primatelja Marijinih obroka Jimmya Belabrea čiji životni put možete pogledati u dokumentarnom filmu „Generacija nade“. Također, autor knjige Magnus obratio se okupljenima i ispričao što ga je motiviralo da s javnošću podijeli kako živjeti velikodušan život.

 

Marijini obroci zahvalni su svima, a posebno prevoditeljici knjige Lidiji Paris i izdavaču Verbumu. Zahvaljujemo Radio FM92 i SBTV na medijskoj popraćnosti te volonterima na malim djelima ljubavi koja su omogućila da ova inspirativna knjiga bude predstavljena u Slavonskom Brodu.

Virtualno prolistajte knjigu, a svoj primjerak možete naručiti na Darovi Marijinih obroka.

 

Volonteri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu djeluju već 5 godina, a prošle godine otvoren je Infocentar  na adresi Petra Krešimira IV br.2 i posjetiti ga možete svakodnevno od 10 – 16h. Dokaz da je srce Brođana veliko potvrđuje otvorena kuhinja u Zambiji koja se zove „Brod dobrote – Slavonski Brod“ u kojoj svakodnevno 345 mališana prima topli obrok u školi.

Volonteri Marijinih obroka djeluju širom Hrvatske, a u Slavoniji su podružnice u Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku, Đakovu, Babinoj Gredi, Požegi i mnogim drugim mjestima. Vrijedne volontere možete subotom pronaći na štandu Marijinih obroka i saznati kako i vi možete pomoći da dođemo do sljedećeg gladnog djeteta.

Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući darivanju i dobročinstvima svojih podupiratelja i volontera, svakodnevno u školi nahrane oko 60 0000 djece.