Tradicionalna Večer Marijinih obroka održana u hotelu Esplanade

Prošli tjedan, 8.12. u prekrasnoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade održali smo tradicionalnu Večer Marijinih obroka.

Back to all stories | Posted on 14 December 21

Ovaj događaj obogatili su vokalni ansambl Angeluš te glazbenik i producent Vlaho Arbulić koji su svojim glazbenim talentima uljepšali Večer. Kroz Večer nas je vodila uvijek predana i spretna volonterka Marija Krakan, a pozdravni govor održala je suosnivačica Marijinih obroka Hrvatske Renata Planinić. Nakon nje su u obliku kratkog intervjua dvoje volontera Marijinih obroka Katarina Zarinkijević i Ilija Lučić imali svjedočanstva o tome kako su se priključili Marijinim obrocima i u djelovanju iskoristili svoje talente. Na Večeri je proglašen zagrebački volonter godine u kategoriji 50+, gospodin Augustin Torbarina, koji je poručio svima, bez obzora na dob, da se trude. Djelovanje Marijinih obroka kroz zadnje dvije godine prikazano je maštovitim videouratkom volontera Ignacija Romera kojeg možete pogledati u nastavku.

 

 

Ova je godina za nas bila puna izazova. Budući da se obroci dijele djeci u školama, na mjestu njihova obrazovanja, izazov je počeo kada su se škole počele zatvarati. Zahvaljujući kreativnosti volontera i cijele organizacije, od našeg osnivača Magnusa MacFarlane-Barrowa pa sve do zadnjeg djeteta i njihovih obitelji, uspjeli smo nastaviti s programom prehrane.

U ovoj godini imali smo i mnogo razloga za slavlje. Dosegnut je broj od čak 2 058 099 gladne djece koja primaju obroke u školi. Taj broj se povećava sve više svakim danom, ali u svijetu je i dalje 59 milijuna gladne djece koja ne idu u školu.  Ponovimo, dovoljne su samo 132 kune kako bi jedno gladno dijete primilo obrok svaki dan u školi tijekom cijele godine.

Našim volonterima poznata je izreka iz Benina: „Gladan trbuh nema uši.“, ali zato ima oči i radi tih pogleda punih nade svakim danom nastoje djelovati sve više. Na ovogodišnjoj Večeri prikupljeno je donacija za 72 djece koja će primati Marijine obroke cijele školske godine. Svim donatorima i prijateljima Marijinih obroka jedno veliko hvala u ime sve djece i njihovih obitelji. Zahvaljujemo i našem volonteru Marku Jurlini na divnim fotografijama koje možete pogledati u galeriji.

Ukoliko i vi želite sudjelovati te pomoći Marijinim obrocima, to možete na mnogo načina. Dođite do jednog od naših infocentara, darujte svoje vrijeme, talente, sjetite se Marijinih obroka u molitvi, a možete pokrenuti i neku svoju samostalnu akciju. Mala djela ljubavi uistinu čine razliku! Hvala vam što ste dio promjene u svijetu.