Sportska nedjelja za Marijine obroke

U nedjelju, 26. svibnja 2019., trčimo za Marijine obroke u Zagrebu i Splitu.

Back to all stories | Posted on 15 May 19

Peta tradicionalna humanitarna utrka Trčimo za Dijete 31, pod sloganom 'Tvojih 5 za njihov svijet', startat će u 11 sati u predivnom zelenom Maksimiru. Od 9 sati naši volonteri će spremno čekati sve trkače na prijavama i podizanju startnih brojeva. Za sve koji se prijave putem online obrasca ta će procedura ići znatno brže. Kotizacija za utrku od 50 kuna osigurat će jedno dijete svakodnevnim toplim obrokom na mjestu obrazovanja tijekom 5 mjeseci. Svaki trkač koji donira kotizaciju dobit će majicu Marijinih obroka. Za najbrže trkače osigurane su nagrade.

Za djecu je osiguran zabavan program i bogat sportski sadržaj. U 10 sati startat će dječja utrka na 700 metara, a djecu će za nju pripremiti atletski klub Svetice. Nakon utrke slijedi dobra sportska zabava i upoznavanje sa sportom kao zdravim načinom života. Dok se djeca druže i igraju, roditelji se mogu opustiti uz najbolju kavu u gradu koju je Segafredo Zanetti donirao Marijinim obrocima. 

Petu utrku obilježit će i bogati glazbeni program za koji će biti zaslužni Antonela Đinđić, Marko Kutlić, Franka Batelić i DJ CroStorm. 

Sve novosti pratite na našem Facebook eventu.


Isti dan u popodnevnim satima Trčimo za obrok više u Splitu.
Od 17 sati na splitskoj rivi otvaraju se prijave za utrku i preuzimanje startnih bojeva.
Kotizacija za utrku od 20 kuna osigurava jedno dijete svakodnevnim toplim obrokom na mjestu obrazovanja tijekom 2 mjeseca. 

Utrka na 2.5 kilometara starta u 18 sati. Za djecu su, ovisno o njihovoj dobi, predviđene utrke na 150 i 300 metara.

Program utrke vodit će jedna od naših najuspješnijih sportašica Blanka Vlašić.

Nakon utrke veseli klaun zabavljat će djecu, a za sve posjetitelje organiziran je koncert i prikazivanje dokumentarnog filma Marijinih obroka Dijete 31.

Sve novosti pratite na našem Facebook eventu.


Obje utrke za cilj imaju prikupljanje donacija i širenje vijesti o humanitarnoj organizaciji Marijinih obroka (Mary's Meals) koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava gladnu djecu sa školskim obrokom.
Marijini obroci zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske trenutno imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u kojima svakodnevno više od 11.500 djece prima
svoj obrok. 

Hvala vam što podupirete Marijine obroke!