S prekretnicom od rujna 2021. od dva milijuna koja nam je još u mislima, naš posao nije završen. I dalje rastemo, širimo svoje programe u zemljama kojima služimo te dodajemo druge programe u drugim dijelovima svijeta.

Back to all stories | Posted on 9 April 22

Kao i uvijek fokus Marijinih obroka je slijedeće gladno dijete i stigli smo do mnogo, mnogo njih u proteklih šest mjeseci, a u mnogim našim programskim zemljama doživljavamo ogroman rast.

Taj rast uključuje Madagaskar, u kojem ne samo da se uvećalo naša prehrana u školi s našim prvotnim partnerom Feedback Madagascar, nego smo dobili i novog partnera  Money for Madagascar (MfM). S  MfMom u program smo dodali još 31 školu i šest dječjih centara u sjeverozapadnom Madagaskaru, u regiji Madagaskara u kojoj prije nismo bili u mogućnosti hraniti.

Na Haitiju, naš partner BDN sada poslužuje obroke za više od 100,000  djece u Središnjem Plateau (udaljenoj regiji koja zbog nepristupačnosti ima vrlo mali broj službi koje su na raspolaganju ljudima) i susjednom Zapadnom dijelu. Prema posljednjim brojkama, oni su partner koji hrani najveći broj djece među našim zemljama. To je izvanredan uspjeh.

Naš smo program proširili i na Južni Sudan, u kojem Marijine obroke poslužujemo od 2008., kroz naše dugogodišnje partnerstvo s Biskupijom Rumblek.  Osim toga, uspostavili smo novo partnerstvo s Mary Help Association, a to znači da sada možemo omogućiti školsku prehranu u okrugu Wau, poslužujući hranjive obroke za još 5,000 djece.

Naši su programi rasli u Zambiji, Keniji, Zimbabveu i Malaviju, a služimo i većem broju djece u Indiji, Libanonu i Haitiju.

Na koncu, našem smo djelovanju dodali novu zemlju u siječnju ove godine. Školska prehrana je počela u Jemenu, narodu koji prolazi jednu od najgorih humanitarnih kriza na svijetu, u kojem su djeca i zajednice u teškoj i stalnoj potrebi. Tamo je naš partner Yemen Aid koji nam pomaže  i za tu djecu omogućuje više od 4.000 obroka koji mijenjaju živote.  

I sada, dok dijelimo vijesti o tome da smo došli do još gladne djece, naš se rad nastavlja s uspjehom svakog novo nahranjenog djeteta, ali i s podsjetnikom da nas slijedeće već čeka. Čeka da ima nešto čime će napuniti želudac kako bi mu to pomoglo da se usredotoči na učenje i, nadamo se, da pobjegne od žrvnja siromaštva u kojem je rođen.

Ako možete dati, molimo vas dajte što možete kako bismo bili sigurni da naš rad neće stati.