Požega: Promocija knjige Daruj i svečano otvorenje Info centra

U Požegi je svečano otvoren Info centar koji djeluje u prostorima OŠ Antuna Kanižlića te je održana promocija knjige Daruj

Back to all stories | Posted on 14 December 21

Osnovna škola Antuna Kanižlića priredila je dva prekrasna događaja za Marijine obroke. Knjiga „Daruj“ osnivača Marijinih obroka Magnusa McFarlaine-Barrowa predstavljena je 3. prosinca 2021. u prostoru Gradske knjižnice Požega. Iste večeri svečano je otvoren Infocentar Marijinih obroka u Požegi u OŠ Antuna Kanižlića.

Već punih 9 godina ova Škola provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“ u suradnji s Marijinim obrocima Hrvatska. Bila je prigoda, upravo u prosincu – mjesecu darivanja, predstaviti drugu po redu knjigu osnivača Marijinih obroka te podsjetiti sugrađane zašto je vrijedno darivati one koji su najslabiji i najosjetljiviji na siromaštvo i neimaštinu, djecu. U predstavljanju knjige sudjelovale su gošće Đurđica Lucić, koordinatorica projekata za Marijine obroke u Slavoniji, Katarina Zarinkijević, volonterka iz Zagreba te Bruna Oberan Bošković, pjevačica, pod moderiranjem voditeljice Dijane Klarić.

Drugi se dio programa odvijao u OŠ Antuna Kanižlića gdje je službeno otvoren Infocentar Marijinih obroka smješten u prostoru školske knjižnice. Vrpcu su svečano odvezali Hana Novak, bivša učenica Škole i volonterka Marijinih obroka, i Luka Glibo, sadašnji učenik i volonter, nakon čega je prostor blagoslovio velečasni Josip Krpeljević. Svima se prisutnima obratila gđa Renata Planinić, naša gošća iz Zagreba, članica Odbora Marijinih obroka i jedna od suosnivačica Udruge Marijini obroci Hrvatska. Gđa Planinić zahvalila je svima na nesebičnom trudu, radu i darivanju. Izvijestila je prisutne o uspješnosti djelovanja Marijinih obroka u Požegi: naime, prema broju stanovnika, Požega je 3. grad u Hrvatskoj po prikupljenim donacijama.