Predstavljena knjiga ‘Daruj’ Magnusa MacFarlane-Barrowa

Back to all stories | Posted on 8 July 21

Vrlo snažnu i poučnu novu knjigu utemeljitelja udruge Marijini obroci Magnusa MacFarlane-Barrowa, koja u 19 zemalja širom svijeta hrani više od 1,8 milijuna djece na mjestu njihova obrazovanja, u ponedjeljak u caffe baru Bonita na Cvjetnom trgu predstavili su volonteri udruge Marijini obroci i njihovi gosti – glazbenik Boris Rogoznica i pjesnikinja Marina Katinić Pleić.

    

 

Knjiga 'Daruj' opisuje ulogu ljubavi i velikodušnosti u našim životima i svjedoči kako svaki čin dijeljenja i darivanja sebe drugima može biti prekretnica za radostan i ispunjen život. Magnus primjećuje kako ljudi koji se najviše daruju ujedno su i oni najsretniji među nama.

 

Na Predstavljanju knjige pročitani su dijelovi koji spominju životnu priču dugogodišnje volonterke Marijinih obroka, vukovarke Katarine Zarinkijević, koja ističe kako sada s radošću može uzvratiti pomoć koju smo njezina obitelj i mi nekoć primali od onoga tko nas nije poznavao. Naime, Magnus je za vrijeme Domovinskog rata čak 23 puta vozio kamione s humanitarnom pomoći iz Škotske za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

    

 

Uz dašak humora, dobrog raspoloženja i motivacijskih riječi voditeljica, volonterki Marijinih obroka, Petre Ćurlin i Marije Krakan, prikupljene su donacije za prehranu čak 30 djece. Na predstavljanju knjige sudjelovali su i utemeljitelji Marijinih obroka Hrvatska Krešimir i Renata Planinić, Krešimir Ćurlin i Željka Markić. Također, autor knjige Magnus obratio se okupljenima i ispričao što ga je motiviralo da s javnošću podijeli kako živjeti velikodušan život.Video razgovor s Magnusom uskoro će biti dostupan na Youtube kanalu Marijinih obroka.

 

Marijini obroci zahvalni su svima, a posebno prevoditeljici knjige Lidiji Paris, izdavaču Verbumu i svim malim djelima ljubavi njihovih volontera, koji su omogućili da ova inspirativna knjiga bude predstavljena u Lijepoj Našoj.

 

Danas Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući darivanju i dobročinstvima svojih podupiratelja i volontera, svakodnevno u školi hrani oko 60 0000 djece.

 

Predstavljanja knjige zakazana su i u Slavoniji - 24. srpnja u Slavonskom Brodu te 30. rujna u Požegi.

Knjigu možete pronaći na štandovima Marijinih obroka u Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru svake subote u prijedpodnevnim satima te klikom ovdje.