Knjiga “Daruj” predstavljena i u Splitu

Promocija druge knjige Magnusa MacFarlane-Barrowa u gradu pod Marjanom

Back to all stories | Posted on 6 October 21

Druga knjiga osnivača i glavnog direktora Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa Daruj predstavljena je u Splitu 11. rujna 2021. godine. Predstavljanje je održano na prekrasnoj terasi hotela Pax, a ovaj događaj iskoristili smo i za proslavu velike brojke od 2 milijuna djece koja primaju Marijine obroke.

Večer je bila prepuna događanja i u gotovo dvosatnom druženju posjetitelji su mogli čuti volontera Ivana Puljića koji ih je upoznao s radom Marijinih obroka i školske kuhinje Split, Croatia otvorene zahvaljujući velikodušnim donacijama građana grada pod Marjanom. Marija Grgić pročitala je ulomke iz knjige, a voditeljica Ivona Maras ugostila je volonterku Katarinu Zarinkijević koja je podijelila svoje iskustvo iz djetinjstva, susret s Marijinim obrocima opisan u knjizi te upoznavanje Magnusa. Cijeli događaj su glazbeno popratile svojim divnim glasovima Petra Crnčević i Lucija Akrap.

Posjetitelji su također imali priliku čuti što je Magnus rekao povodom objavljivanja knjige na hrvatskom jeziku te pogledati dokumentarni film Generacija nade uz kokice pod vedrim splitskim nebom. Djeca su sudjelovala u nagradnom kvizu sa zanimljivim nagradama te pokazala zavidno znanje o Marijinim obrocima.

Ovu divnu splitsku večer posjetitelji su ispunili do posljednjeg mjesta te su svojim donacijama osigurali obroke za 104 djece cijelu školsku godinu. Od srca smo zahvalni svima koji su odvojili svoje vrijeme, talente i novčane priloge kako bi ova večer bila plodonosna za djecu koja čekaju svoje obroke.

VIše fotografija možete pogledati u fotogaleriji.