Hrana mijenja priču - Alinafeina priča

Back to all stories | Posted on 7 September 21

Mlada malavijska novinarka podijelila je s nama trenutak u kojem joj se promijenio život i nevjerojatan utjecaj koji su dnevni obroci imali na njezinu priču.

„Kaša je oživjela nešto novo u meni. Potakla me da postanem netko i taj duh je i danas u meni!“

Odrastajući u  Blantyreu, malom prigradskom gradiću blizu glavnog grada Malavija, Alinafe se sjeća da joj život nije bio lagan jer je njezina obitelj bila siromašna, a u školu je išla praznog želuca pa joj se bilo teško usredotočiti na nastavi i uvijek bi ju omelo kruljenje želuca.

No, snaga kaše promijenila je Alinafinu priču…

Kaša pomaže maloj djeci u Malaviju da promijene svoju priču.

Anafina ravnateljica je 2. kolovoza 2007.g. na jutarnjem sastanku najavila radosnu vijest da će uskoro početi dobivati Marijine obroke. Zrak su u tom trenutku ispunili zvižduci i pjesma i to je označilo početak novog poglavlja za Alinafe i njezinih 3500 školskih prijatelja u osnovnoj školi Zingwawa jer oni u školi više neće biti gladni.   

„Utjecaj Marijinih obroka je bio ogroman! Povećao se broj učenika i u školi je bilo puno novih lica. Nitko nije htio ostati bez kaše. Moji roditelji su se uvijek pobrinuli da imam svoju šalicu i žlicu dok sam svakog jutra odlazila u školu. Prije sam izostajala zbog gladi. Sada sam postala aktivnija  i pažljivija na nastavi. Postala sam jedna od najboljih učenika i bila sam odabrana da pohađam Ekwendi žensku srednju školu.

„Obećanje hrane u školi zaista je dobitak za djecu u Malaviju. Kaša im pomaže ostati na nastavi i realizirati svoje potencijale. Jedna moja prijateljica sada je na završnoj godini studija poljoprivrede, a druga je računovođa.“

Godine 2015. Alinafe je postala studenticom na Novinarskom institutu Malavi i danas je novinarka na Yoneco FM, radio stanici za mlade, gdje može biti glas onih koje se ne čuje. Alinafe je sigurna da je njezina strast za pomaganjem djeci zapaljena onda kada su njoj pomogli Marijini obroci.

Uz vašu neprestanu pomoć, Marijini obroci pomažu da se promijeni priča za 1,838,859 djece.