Svjetski dan kaše obilježava se 10. listopada kao podsjetnik na jednostavne obroke koji mijenjaju više od 2 milijuna života u nekima od najsiromašnijih zemalja na svijetu.

Back to all stories | Posted on 13 October 21

U nedjelju 10. listopada u Župi B. D. Marije Majke Crkve (Trnovčica) proslavili smo Dan kaše. Kišni dan nije umanjio ugodnu atmosferu jer su župljani imali mogućnost družiti se s našim volonterima i pobliže upoznati Marijine obroke. Svi smo mogli probati kašu koja mališanima u našim školama osigurava sadašnjost, ali i bolju i sigurniju budućnost.

Kaša je jako važna jer se njome hrani veliki dio djece koja primaju Marijine obroke te im je ona često jedini obrok koji dobiju u danu. U svaki obrok uneseno je puno ljubavi jer ga pripremaju naši volonteri koji su često članovi obitelji djece koja pohađaju te škole.

Najviše nas je razveselila posebna zainteresiranost onih najmlađih koji su s velikom znatiželjom isprobavali hranu koju jedu njihovi vršnjaci s druge, puno siromašnije strane svijeta. Biti sit je privilegija koje mnogi od nas nisu ni svjesni i zato nas Dan kaše podsjeća na stvari u životu koje ne cijenimo dovoljno, a nekom znače sve. To je ono što smo u Marijinim obrocima najviše i naučili. Na mjestu svakog od te djece, mogao je biti bilo tko od nas, a toliko malo je potrebno da život svakog od njih krene nekim drugim, boljim putem. Naš je cilj doći do sljedećeg djeteta koje će primiti Marijine obroke, a biti dio ove velike i tople obitelji znači mijenjati svijet na bolje.

Zahvaljujemo svim članovima župe Trnovčica, našim donatorima Premium d.o.o. i Promeritum d.o.o. te svim volonterima i podupirateljima bez kojih naš rad ne bi bio moguć.

Zahvaljujući ovogodišnjem Danu kaše 238 djece će idućih godinu dana siti sjediti u klupama i učiti zajedno sa svojim prijateljima i zato od srca zahvaljujemo svakome tko je sudjelovao u ovom danu jer svakim dobrim djelom ispunjavamo cilj i dolazimo do sljedećeg djeteta koje čeka Marijine obroke.