1. Nacionalni susret volontera i prijatelja Marijinih obroka

1. Nacionalni susret volontera i prijatelja Marijinih obroka održao se 26. lipnja 2021. u svetištu Božjeg Milosrđa na Ovčari kod Đakova uz sudjelovanje 70-ak članova Marijinih obroka Hrvatska

Back to all stories | Posted on 8 July 21

Nije lako riječima opisati ogromnu količinu radosti i sreće koja se osjetila taj dan u svetištu Božjeg Milosrđa na Ovčari kod Đakova. Volonteri, podupiratelji i prijatelji Marijinih obroka iz svih krajeva Lijepe Naše okupili su se kako bi se međusobno družili, bolje upoznali, izmijenili svoja iskustva volontiranja, zabavili se i duhovno obnovili.

Organizatorica događaja Đurđica Lucić, koordinatorica projekata za Slavoniju, uspješno je odradila svoj dio, tako da su se svi osjećali ugodno i opušteno. Kako to i biva u Slavoniji, tjelesne okrijepe nije nedostajalo te ovim putem zahvaljujemo svim donatorima hrane i pića.

Duhovnik susreta vlč. Miro Tomas svojim je snažnim i poticajnim rječima motivirao sve prisutne da se još više daju za Marijine obroke, posebice onda kada osjete teškoće i kada im nije baš najugodnije stajati za štandom ili organizirati neku akciju prikupljanja, jer upravo tada po toj žrtvi primamo nagradu koju nam nitko ne može oduzeti i nadomjestiti – puninu i radost srca.

Misno slavlje svojom gitarom i pjesmom uljepšala je Frama Slavonski Brod. Nakon službenog dijela programa, u kojem je svaki predstavnik volontera određenog mjesta u Hrvatskoj posvjedočio o svojem iskustvu volontiranja i akcijama prikupljanja donacija za Marijine obroke, mladi framaši potrudili su se da se svi koji to žele mogu na trenutak vratiti u djetinjstvo i pokazati svoj natjecateljski duh - skakajući u vreći, igrajući nogomet, plesajući...

Dašak afričke kulture, zaigranosti i radosti donijele su Marijine sestre od Čudotvorne medaljice – s. Marie Reine Oyeyemi, s. Justine i s. Blanche, koje trenutno žive i rade na Strmcu pored Nove Gradiške. Sestre su iznijele svoje svjedočanstvo života u Beninu i djeci koja ondje moraju teško raditi kako bi pomogla roditeljima i doprijela za hranu i potrepštine.

 

Izražavamo najljepšu hvalu svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovome susretu te donacijama za 19 djece koja će godinu dana imati svoj topli obrok u školi.

Radujemo se drugom susretu prijatelja i volontera sljedeće godine te se nadamo da će ovo okupljanje velike obitelji Marijinih obroka Hrvatske postati tradicija.