Naši ljudi

Hrvatski odbor

Dr. Željka Markić (Članica Odbora)

Željka je liječnica koja živi i radi u Zagrebu. Također je osnivačica i vlasnica obiteljske tvrtke koja se bavi kliničkim ispitivanjima i prevođenjem.

Prvi put je upoznala našeg osnivača Magnusa tijekom rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj dok je volontirala za organizaciju koja je distribuirala doniranu pomoć. Tijekom užasnog rata, Željka je bila dirnuta velikodušnošću stranaca i porukom solidarnosti koja je dolazila s pomoći doniranom iz inozemstva. Čim je bila u mogućnosti pomagati potrebitima, s grupom prijatelja osnovala je Marijine obroke u Hrvatskoj da bi potaknula podršku u svojoj domovini.

Željka je već dugo uključena u problematiku ljudskih prava. Smatra da ju je život u totalitarnom komunističkom režimu naučio vrijednu lekciju da je mir zasnovan na pravednosti. Sviđa joj se što Marijini obroci pojedincima daju mogućnost da podijele malo od onoga što imaju kako bi gladnoj djeci dali mogućnost da uče i napreduju.

Najdraži joj je aspekt našeg rada što naši programi školske prehrane potiču uključivanje zajednice i često se cijele obitelji prijavljuju da pomognu. Udana je za urologa Tihomira Markića i ima četiri sina.

Renata Planinić (Predsjednica Odbora)

Renata Planinić bila je jedna od osnivačica Marijinih obroka Hrvatska 2009. godine.

Radila je kao prevoditeljica i profesorica engleskog i francuskog jezika. Marijini obroci privukli su je spajanjem prehrane gladne djece sa školom, što je ključno u ostvarivanju djetetovog potencijala, te uključivanjem cijele lokalne zajednice u projekt, što sve skupa čini projekt aktivnim i donosi bolju budućnost djeci i njihovim obiteljima u ostvarivanju cilja da se obrazuju te budu graditelji svoje uže, a potom i šire zajednice.  

Renata živi u Zagrebu sa svojim suprugom Krešimirom i odraslom kćeri.

Članica je Upravnog odbora te volontira na raznim projektima Marijinih obroka Hrvatske.

Ana Peričić (Članica Odbora)

Od samog osnutka Marijinih obroka u Hrvatskoj volontira na lokalnim projektima prikupljanja sredstava, komunikaciji s podupirateljima i održavanju web stranice.

Živi u Zagrebu i radi kao prevoditeljica, a prije toga je nekoliko godina radila kao profesorica u srednjoj školi.


Dunja Šobak (Članica Odbora)

Dunja ima preko 10 godina iskustva kao samostalni knjigovođa i ima svoju tvrtku od 2009. godine.

Kad je pokretala svoju tvrtku, također se priključila Marijinim obrocima kao volonterka.

Dunja se sad brine o svim računovodstvenim poslovima Marijinih obroka Hrvatska i članica je našeg odbora.

Živi sa svojim suprugom Draženom i njihovim sinom Markom u Zagrebu.

Krešimir Ćurlin (Član Odbora)

Njegova 25-godišnja karijera uključivala je međunarodnu trgovinu, poslovno savjetovanje i bankarstvo. Obrazovao se u Hrvatskoj, Njemačkoj i SAD-u. Trenutno radi za vodeću banku u Hrvatskoj, gdje je do sada imao rukovodne uloge u području Planiranja i kontrolinga, Financija i Organizacije.

Krešimir je dvaput bio imenovan članom nadzornog odbora banaka u regiji JI Europe. Također je bio u više mandata član i potpredsjednik nadzornog odbora jedne od vodećih hrvatskih tvrtki za upravljanje investicijskim fondovima.

Pored različitih projekata za prikupljanje sredstava u kojima je sudjelovao, Krešimir je obišao i školske kuhinje u Beninu koje se financiraju hrvatskim donacijama.

Živi sa svojom suprugom Marijom i njihovo dvoje djece školske dobi u Zagrebu.

Krešimir Planinić (Član Odbora)

Krešimir, koji je bio suosnivač Marijinih obroka Hrvatska 2009. godine, ima svoju odvjetničku tvrtku u Zagrebu.

Ima dugogodišnje iskustva u korporativnom pravu, savjetovanju i sudskom zastupanju unutar poslovnog sektora.

Njegovo područje specijalizacije uključuje bankarstvo, investicije, mirovinske fondove, reviziju, telekomunikacije, trgovinu, turizam, sport i građevinu. Krešimirovi klijenti uključuju multinacionalne korporacije kao i manje tvrtke.

Živi sa svojom suprugom Renatom i kćeri u Zagrebu.

Marija Ćurlin (Članica Odbora)

Marija je docentica na Katedri za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Doktorirala je iz biomedicinskih i osnovnih medicinskih znanosti na hrvatskom Institutu za istraživanje mozga na Sveučilištu u Zagrebu 2006. godine.

Marija je predsjednica Centra za prirodno planiranje obitelji Zagreb, organizacije koja je povezana sa Svjetskom organizacijom za Billingsovu ovulacijsku metodu (WOOMB).

Sa svojim suprugom Krešimirom jedna je od suosnivača Marijinih obroka Hrvatska i djeluje u odboru. Krešimir i Marija žive u Zagrebu i imaju dvoje djece.

Dr. Tihomir Markić (Član Odbora)

Dr Tihomir Markić je urolog s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom.

Jedan je od suosnivača Marijinih obroka Hrvatska za koje i danas volontira.

Tihomir živi u Zagrebu sa svojom suprugom Željkom i njihova četiri sina.
Vedrana Kevrić

​Vedrana Kevrić diplomirana je ekonomistica iz Zadra sa višegodišnjim iskustvom u struci. Živi i radi u Zadru. Marijinim obrocima pridružila se sa zadarskim volonterima 2012. godine. Udana je i majka dvoje djece.Zrinka Prica

Zrinka je trenutačno predsjednica Marijinih obroka Hrvatske.

Diplomirana je ekonomistica i živi u Zagrebu. Za Marijine obroke počela je volontirati 2013. godine, a njezino dosadašnje najveće životno postignuće, kako sama kaže, je volontiranje u školi u Quitou u Ekvadoru gdje se nalazi i školska kuhinja Marijinih obroka. 

Tamo je djecu podučavala matematiku i engleski jezik. Voli putovati, a slobodno vrijeme provodi učeći strane jezike, slušajući glazbu i čitajući knjige.​