Kako trošimo donacije

Od svakog doniranog eura, najmanje 93% trošimo na naše dobrotvorne aktivnosti.

Marijini obroci pokrenuti su iz montažne limene kućice. Do današnjeg dana, još uvijek su naše globalno sjedište.

Kao organizacija koja radi u nekima od najsiromašnijih zajednica u svijetu, želimo održavati naše troškove poslovanja što nižima da bismo povećali dobro koje možemo napraviti donacijama koje su nam povjerene. Trošimo najviše 7% doniranog na upravljanje i prikupljanje sredstava.

To je moguće samo zato jer naš posao obavlja more posvećenih volontera u Hrvatskoj i u državama gdje radimo, a oni čine puno malih djela ljubavi u naše ime.

Pogledajte razliku koju možete napraviti.

Ciljevi Marijinih obroka

Statut udruge određuje fokus naših karitativnih aktivnosti na sljedeći način:

  • Cilj Udruge je pružanje humanitarne pomoći u obliku hrane i obrazovanja za siromašnu djecu na različitim zemljopisnim područjima.
  • Pružiti olakšanje onima koji trpe, u bilo kojem dijelu svijeta, zbog krize i siromaštva; pomoći ljudima da pobjegnu iz siromaštva; te pružiti brigu siročadi, napuštenoj i ranjivoj djeci.
  • Kroz edukaciju podići svijest diljem svijeta o siromaštvu.

Obvezali smo se da ćemo potrošiti najmanje 93% svih primljenih sredstava na te karitativne aktivnosti.

Kamo ide vaš novac

Vjerujemo u dobro upravljanje svim sredstvima koja su nam povjerena i cilj nam je otvorenost i odgovornost prema svim našim podupirateljima i svima koji su uključeni u ovaj rad. Kontinuirano uspijevamo održati naše obećanje o usmjeravanju najmanje 93 centa od svakog doniranog eura izravno u humanitarne aktivnosti. Posjetite međunarodnu stranicu Mary's Meals za uvid u financijsko izvješće globalnog pokreta Mary's Meals. Uskoro će na ovoj stranici biti prikazano financijsko izvješće koje se odnosi na Marijine obroke Hrvatska.