Školski obroci

Mi u Marijinim obrocima usredotočeni smo na jedan cilj – da svako dijete dobije hranjivi dnevni obrok na mjestu obrazovanja.

Ti obroci koji mijenjaju živote privlače gladnu djecu u učionicu. Oni pune njihove prazne trbuhe tako da imaju energije, mogućnost da uče i priliku za bolju budućnost. Obroci također pomažu obiteljima koje se muče da prehrane svoju djecu, istovremeno pomažući gospodarstvu cijele države.

Vlasnici i pokretači naših programa prehrane u školi su volonteri u zajednici u državama u kojima dajemo hranu. Na primjer, u Malaviju ima preko 80.000 volontera koji se izmjenjuju u pripremi, kuhanju i posluživanju svakodnevnih obroka u školama.

Odbori za prehranu u školi sastavljeni su od roditelja, profesora i volontera i ključni su za naš rad. To je jedna od prvih stvari koje se organiziraju u bilo kojem novom području koje prima Marijine obroke.

Naši nadzornici usko surađuju s tim odborima. Redovito posjećuju škole da bi bili sigurni da se dragocjeni sastojci koje dajemo kuhaju i poslužuju na pravilan način, te da pruže obuku i poticaj volonterima iz zajednice.

Gdje god je to moguće, poslužujemo lokalno proizvedenu hranu. Time podržavamo ne samo lokalnu zajednicu i poljoprivrednike, već i šire gospodarstvo.

Istraživanja su pokazala da prehrana u školi ima niz pozitivnih utjecaja, jer djeca koja ne pate od gladi mogu izvući najviše iz svog obrazovanja.

Oko 67 000 najgladnije djece u svijetu ne pohađa školu. Kako bi preživjeli, moraju raditi ili prositi.

Čak i ako dospiju do učionice, glad utječe na njihovu sposobnost učenja.

Puno je različitih načina na koje možete pomoći donirajući svoje vrijeme, novac, misli i molitve.