Niger

U Nigeru, donosimo životno važne svakodnevne obroke ranjivoj djeci, od kojih su neka stara 13 godina, koja su zadržana u pritvoru.

Niger je jedna od najsiromašnijih i najmanje razvijenih država na planetu. Većinski dio populacije koju čini 16,6 milijuna stanovnika živi u ruralnim zajednicama, gdje tek svako deseto kućanstvo ima struju.

Tri četvrtine stanovništva radi na poljima kako bi preživjeli, no blizina pustinje Sahare otežava bavljenje poljoprivredom. Zbog čestih perioda suše u ionako suhoj klimi mnoge se obitelji muče da proizvedu dovoljno hrane.

Rezultat toga je da 75% ljudi živi u siromaštvu, glad je sveprisutna, a 40% djece mlađe od 5 godina je pothranjeno.​

U takvim teškim okolnostima mnoga djeca ne idu u školu kako bi radila, prosila ili krala za hranu. Ako ih se uhvati u krađi, toj djeci prijeti rizik da će ih poslati u jedan od prenapučenih zatvora, gdje ih čeka dugotrajan pritvor prije nego ih se dovede na suđenje.

Naš rad

Zajedno s partnerskom organizacijom od povjerenja, Grandir Dignementom, osiguravamo obroke iznimno ranjivoj djeci koja su zadržana u istražnim centrima u Nigeru i Madagaskaru.

Većina djece – u starosti između 13 i 18 godina – ili je odustala od škole zbog siromaštva i gladi ili nikada nije ni ušla u učionicu.

Dnevni obrok riže s umakom od povrća i sušenim mesom ili ribom pomaže im da ostanu zdravi i iskoriste najviše što mogu od obrazovanja i strukovne izobrazbe koju dobivaju iza rešetaka.

Pročitajte više o našem radu u Madagaskaru  |  Idi nazad na Gdje radimo